Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Telenovelă anticorupţie la Constanţa

Lupta anticorupţie nu pare să aibă prea mari şanse de reuşită la malul mării. Sau cel puţin aşa arată până în prezent această operaţiune care a necesitat deplasarea unor efective considerabile din capitală până ...

Share

Darius Martinescu 0 comentarii

10.02.2011 - 21:43

Lupta anticorupţie nu pare să aibă prea mari şanse de reuşită la malul mării. Sau cel puţin aşa arată până în prezent această operaţiune care a necesitat deplasarea unor efective considerabile din capitală până la Constanţa şi mobilizarea întregii structuri a Poliţiei Transporturi Maritime Constanţa.

Primele două zile de descinderi s-au concretizat doar cu o captură insignifiantă în raport cu amploarea forţelor implicate: 23.160 de ţigarete în pachete fără timbru, 120 de pachete de cafea, 27 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute, zece perechi de încălţăminte contrafăcute, 48 de parfumuri contrafăcute şi 15 sticle băuturi alcoolice nemarcate, descoperite la domiciliile suspecţilor. Interesant este că, cel puţin până în prezent, lucrătorii anticorupţie nu au luat la puricat cea mai „fierbinte" zonă din cadrul portului în ceea ce priveşte contrabanda, terminalele de containere şi depozitele din dane. Dacă o astfel de operaţiune nu se va concretiza în zilele următoare, asta nu poate însemna decât că multmediatizata luptă anticorupţie la malul mării a fost de fapt o furtună într-un pahar cu apă.

"Sperietoarea" de la Secţia 2

Doi lucrători ai Secţiei 2 de Poliţie Constanţa au fost acuzaţi miercuri seară de luare de mită, după ce ar fi cerut unui şofer din Palazu Mare suma de 400 de euro pentru a-i returna talonul auto, pe care anterior i-l reţinuseră în cadrul unei razii efectuate într-un cartier constănţean. Deşi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa nu a confirmat oficial operaţiunea, potrivit surselor neoficiale, procurorii nu au luat nici o măsură restrictivă faţă de cei implicaţi pentru că oamenii legii nu ar fi fost prinşi în flagrant.

"Săltaţi" pentru mărunţiş

De asemenea, tot miercuri, dar la primele ore ale dimineţii, doi angajaţi ai unei firme de pază din portul Constanţa şi un ofiţer din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa au fost reţinuţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Prezentată drept o amplă acţiune de destructurare a unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări, care acţiona pe raza portului Constanţa, operaţiunea s-a dovedit până la urmă un fiasco. Reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, ofiţerul Gabriel Giurescu, angajat al Căpităniei Zonale Constanţa, de 50 ani, Gheorghe Beldimănescu, de 44 ani, şi Marian Ciutacu, de 58 de ani, angajaţii firmei de pază Davi Security, au fost eliberaţi după câteva ore de procurori, fiind liberi să se întoarcă la serviciu. Reprezentanţii unităţilor unde lucrează inculpaţii au susţinut că cei trei nu au fost vreodată sancţionaţi pentru nereguli la locul de muncă şi că erau bine văzuţi de către şefii lor.

Citește totul despre:

Comentarii