9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTeatrul de Stat Oradea, dat in judecata de fostul director artistic

Teatrul de Stat Oradea, dat in judecata de fostul director artistic

Actrita Mariana Presecan a dat in judecata Teatrul de Stat Oradea, dupa ce a fost, in urma cu circa trei saptamani, destituita din functia de director artistic al institutiei de cultura. Potrivit reclamantei, dupa ce Consiliul de Administratie al Teatrului a hotarat sa o demita, ea a inaintat o contestatie in instanta, pentru anularea deciziei.
“Din punctul meu de vedere, demiterea mea a fost un abuz prin care nu s-au respectat procedurile din Codul Muncii. Nu doresc sa mai comentez nimic in plus. Astept ca Justitia sa isi faca datoria”, a declarat Mariana Presecan.
Consilierul juridic al Teatrului, Monica Jugastru, a afirmat, insa, ca pe adresa institutiei nu a ajuns inca nici o citatie cu privire la actiunea in judecata pe care a facut-o Presecan. “Vom sti mai multe atunci cand vom primi o instiintare oficiala”, a adaugat Monica Jugastru.
Mariana Presecan a fost demisa in urma unui protest inaintat catre conducerea institutiei de catre un grup de 16 actori ai trupei “Iosif Vulcan”. Acestia ar fi fost nemultumiti de faptul ca in stagiunea care tocmai s-a incheiat au fost foarte putine premiere jucate pe scena oradeana.
Totodata, actorii si-au manifestat si frustrarile legate de faptul ca pentru stagiunea urmatoare la Teatrul de Stat nu s-a pregatit nici un proiect mai serios.

Cele mai citite

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă