Astazi si maine, in Parcul National din sectorul 2, se va desfasura “Targul de Paine”, sarbatoare gazduita pentru a cincea oara in Capitala. Cu acest prilej a fost organizat un “sat al painii”, in care patru cuptoare traditionale, sase vetre si sase testuri vor coace paine si bucate romanesti alese, precum sarmale si placinte, dupa cele mai reusite retete autohtone.
Incepand cu ora 11, in “sat” isi va face intrarea, calare, un alai de nunta, care va fi intampinat cu paine, vin si muzica lautareasca. Peste 200 de mesteri populari, din toate zonele tarii vor fi prezenti cu produsele artei lor stravechi, ceramica, tesaturi, covoare, oua incondeiate, costume populare, impletituri s.a.m.d. Ei vor face demonstratii de maiestrie in fata publicului, realizand anumite produse, dupa mestesugul transmis din tata in fiu. De asemenea, vor fi prezentate obiceiuri traditionale din folclorul minoritatilor, maghiari, germani, romi, turci, tatari, rusi, lipoveni, evrei venind cu dansuri, cantece si produse alimentare specifice, dintre care nu vor lipsi pasca, kiurtos kolac, serai-igli, baklavaua si colacii. Pentru ca sarbatoarea sa ramana de neuitat, rapsodul popular Adi Naidin va sustine astazi, un recital care va incepe dupa ora 17.