16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSuprafata orasului Anina, revendicata fara acte de o asociatie

Suprafata orasului Anina, revendicata fara acte de o asociatie

Reprezentantii unei asociatii, despre care sustin ca este urmasa fostelor Uzine de Fier si Domenii (UFD) Resita, cer o serie de imobile si despagubiri din orasul Anina (judetul Caras-Severin). Cu toate ca Primaria localitatii nu s-a confruntat pana in prezent cu prea multe probleme in domeniul retrocedarilor, conducerea institutiei s-a trezit dintr-o data cu o cerere prin care este revendicata aproape trei sferturi din suprafata orasului.
Recent, la sediul administratiei publice locale a fost depusa o cerere care a pus pe jar Comisia de Fond Funciar. Astfel, Asociatia Patrimoniala Silvo-Domeniala Resita-Oravita, printr-o notificare adresata Primariei, solicita revendicarea mai multor terenuri. Dintre acestea, o suprafata de 14.698 hectare sunt terenuri forestiere, terenuri adiacente agro-mixte – 471 ha, precum si altele de alta natura decat forestiera.
La acestea se mai adauga si cladirea cu terenurile fostei Unitati Militare Ceresnaia. Pe langa toate acestea, asociatia mai vrea sa revendice si 272 de case cu trei camere, construite candva de UDR. Acestea formeaza asa-zisa Colonie Ceresnaia.
Conform celor declarate de primarul din Anina, Gheorghe Neicu, asociatia nu isi dovedeste, insa, calitatea de mostenitor a UDR. Mai mult, aceasta nu are acte pe proprietatile revendicate. Astfel, Primaria nu le va putea acorda revendicarile si nici sumele imense pe care le presupun eventualele despagubiri. “Cu alte cuvinte, punand cap la cap listele de revendicari si retrocedari, asta ar insemna sa le dam tot orasul Anina”, a mai spus Neicu.

Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă