Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Subiectele pentru bac si teste nationale, de dificultate medie

Pentru subiectele necesare celor doua examene la nivel national Ð teste nationale si bacalaureat, Serviciul National de Evaluare si Examinare (SNEE) a consumat aproximativ doua tone de hartie. Este vorba de 80.000 de plicuri cu subiecte si ...

Share

Aida Danaila 0 comentarii

07.06.2005 - 00:00
Pentru subiectele necesare celor doua examene la nivel national Ð teste nationale si bacalaureat, Serviciul National de Evaluare si Examinare (SNEE) a consumat aproximativ doua tone de hartie. Este vorba de 80.000 de plicuri cu subiecte si baremuri care vor fi trimise in tara pentru cele doua examene nationale. Numai pentru bacalaureat, de exemplu, sunt 180 de tipuri diferite de teste Ð cate trei variante la fiecare disciplina de examen, ceea ce inseamna 1500 de pagini scrise de subiecte si baremuri.
Pentru sustinerea testelor nationale, la care s-au inscris in jur de 280.000 de candidati, exista 1158 centre de examen si 219 centre de corectare. Testele nationale vor avea loc dupa urmatorul calendar:
- 20 iunie Ð Limba si literatura romana, scris
- 21 iunie Ð Limba si literatura materna, scris
- 22 iunie Ð Matematica, scris
- 23 iunie Ð Istoria romanilor sau Geografia Romaniei, scris
- 26 iunie Ð afisarea rezultatelor (pana la ora 16) si depunerea contestatiilor (intre orele 16-20)
- 27-28 iunie Ð rezolvarea contestatiilor
- 29 iunie Ð afisarea rezultatelor finale. La examenul de bacalaureat, pentru care s-au organizat 659 centre de examen si 150 centre de evaluare (corectare), s-au inscris 181.000 de candidati. Examenul de bacalaureat, prima sesiune, va avea loc dupa urmatorul calendar
- 27-28 iunie Ð Limba si literatura romana, oral
- 29-30 iunie - Limba si literatura moderna, oral
- 1-2 iulie - Limba si literatura materna, oral
- 4 iulie - Limba si literatura romana, scris
- 5 iulie Ð Limba si literatura materna, scris
- 6 iulie - proba obligatorie a profilului, scris
- 7 iulie - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, scris sau practic
- 8 iulie - o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, scris sau practic
- 11 iulie Ð afisarea rezultatelor (pana la ora 16) si depunerea contestatiilor (intre orele 16-20)
- 12-13 iulie - rezolvarea contestatiilor
- 14 iulie Ð afisarea rezultatelor finale.
Varianta de subiecte va fi extrasa din cele trei realizate de SNEE la Ministerul Educatiei si Cercetarii in ziua probei respective. Extragerea si anuntarea variantei de subiecte se vor face prin Radio Romania Actualitati, candidatii la testele nationale avand la dispozitie pentru rezolvare doua ore, respectiv trei ore in cazul examenului de bacalaureat.
"Nu pot decat sa le urez candidatilor care vor sa promoveze sa faca ultimele recapitulari si la examen sa se concentreze asupra subiectelor. Nu sunt nici foarte usoare, dar nici foarte grele. Pentru a promova, este suficient ca elevii sa aiba cunostintele de baza. In privinta notelor de 9 si 10, este clar ca este necesara o departajare, deci cerintele sunt mai mari, dar in nici un caz nu au complexitatea celor de la olimpiade. Subiectele sunt normale si trebuie sa ateste nivelul de cunostinte obtinute in gimnaziu, daca vorbim de testele nationale, respectiv liceu in cazul bacalaureatului", ne-a declarat dl Adrian Stoica, directorul SNEE.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...