4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

Stiri

Tractoare facute scrum

Incendiu de proportii in localitatea Limanu. Pompierii constanteni au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce a izbucnit in incinta fostului CAP din localitate. Militarii au declarat ca grajdul a fost cuprins de flacari din cauze inca necunoscute. In urma acestui dezastru au fost inregistrate doar pagube materiale, respectiv trei tractoare agricole, doua remorci, un utilaj de imprastiat ingrasaminte, precum si acoperisul grajdului, care a ars in proportie de 80%. Prejudiciul a fost estimat la cateva miliarde de lei.


Hoate la 14 ani

Doua minore din Galati au gasit un mod ingenios de a face bani pe litoral. Daca, din fericire, nu au imbratisat prostitutia, asa cum era de asteptat, mai cu capul pe umeri, tinerele au incercat sa pacaleasca mai multi batrani. Lucratorii de la Sectia II Politie au declarat ca, sub pretextul ca sunt de la primarie si ca ofera alimente gratis batranilor, fetele in varsta de 14 ani, ambele din Galati, au patruns in doua locuinte situate pe strada Adamclisi si, respectiv, bulevardul Alexandru Lapusneanu. O data ce au intrat in imobil, minorele le-au distras atentia proprietarelor si au sustras doua inele din aur, precum si 180 de lei. Prejudiciul a fost recuperat si predat partilor vatamate, iar minorele vor fi duse la Galati.


Victimele neatentiei

Doi barbati au fost internati in stare critica la Spitalul Clinic de Urgenta Constanta dupa ce au fost implicati in doua accidente rutiere. Primul accident rutier a avut loc pe bulevardul Ferdinand, in urma caruia un barbat de 25 de ani, a carui identitate nu a fost inca descoperita, a fost ranit grav. Lucratorii Politiei Rutiere au declarat ca Adrian Marius C., de 21 de ani, nu a respectat semnificatiile indicatorului la intrarea in intersectie si s-a izbit frontal cu un alt autoturism care circula regulamentar. In urma impactului violent, soferul care circula regulamentar a fost ranit grav, fiind internat in stare de coma in Sectia de Terapie Intensiva.


Castiguri peste medie

Numarul salariatilor din judetul Constanta in luna iunie 2005 era de 177.000 de persoane, in crestere cu 639 fata de luna anterioara si cu 6.000 fata de iunie 2004. Castigul salarial mediu brut pe salariat era, in luna iunie, de 9,623 milioane lei vechi, iar castigul salarial mediu net, de 7,378 milioane ROL, cu 1,9% mai mic decat in mai 2005. Castigul salarial mediu brut, cat si cel net in judetul Constanta se situeaza cu 2%, respectiv 2,2% peste media pe tara.


Inflatia ia avant

Rata medie a inflatiei, in judetul Constanta, in primele sase luni ale anului, a fost de 0,7%, spre deosebire de 0,6%, in perioada similara a anului trecut. In luna iunie 2005, preturile de consum sunt cu 4,1% mai mari decat in decembrie 2004. Preturile de consum au crescut cu 1,7% la marfurile alimentare si cu 5,4% la marfurile nealimentare. Rata cea mai mare de crestere a fost inregistrata la servicii, care s-au scumpit cu 7 procente.


Somaj de 4,4%

La sfarsitul lunii iunie 2005, numarul somerilor din judetul Constanta era de 12.750 persoane, in scadere cu 791 persoane fata de mai 2005 si cu 363 fata de iunie 2004. Din totalul somerilor, 46,6% erau femei. Primeau indemnizatie de somaj 3.777 persoane, iar 8.973 nu mai beneficiaza de nici un fel de ajutor banesc. Rata somajului in luna iunie 2005 a fost de 4,3%, fata de 4,4%, in aceeasi luna a anului 2004. Rata somajului in judetul Constanta se situeaza sub media pe tara, de 5,5%.


Francezi la… Lipnita

Infratirea dintre comuna constanteana Lipnita si localitatea franceza Mouse sur Loret dateaza de acum cativa ani. Atunci s-au pus bazele unei colaborari in baza careia de cinci ani copiii din cele doua localitati petrec vacante in strainatate. Anul acesta, sapte tineri din Mouse sur Loret petrec 12 zile la Lipnita. “Au vizitat deja mai multe obiective turistice din judet, municipiul Constanta, unde au avut ce vedea”, a declarat Florin Onescu, primarul localitatii. Nu trebuie uitat faptul ca Lipnita este situata in apropierea unuia dintre cele mai importante obiective turistice din Dobrogea: Tropheum Traiani, care atesta existenta milenara a acestui popor a carui formare este strans legata de stapanirea romana. Tot in zona pot fi vizitate manastirile Sfantul Andrei si Dervent. Pentru copiii din Lipnita este o ocazie, poate unica, de a vizita locuri despre care, poate, au auzit vorbindu-se, au citit prin carti sau au vazut documentare la televizor.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă