21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSteven Seagal i-a indemnat pe copii si tineri sa nu consume narcotice

Steven Seagal i-a indemnat pe copii si tineri sa nu consume narcotice

Celebrul actor american Steven Seagal, totodata regizor, scenarist si producator, care de cateva saptamani este in Romania pentru a juca intr-un nou film – “Umbrele trecutului”, s-a adresat ieri copiilor la Palatul National al Copiilor, fiind invitatul Agentiei Nationale Antidrog (ANA). Mesajul lui Seagal, care la sosire a fost intampinat de trei copii de la formatia Meloritm, a fost, pe cat de simplu, pe atat de profund. El s-a adresat copiilor si tinerilor din Romania si i-a indemnat sa nu consume droguri.
“Sper ca mesajul meu sa se indrepte nu doar spre copiii si tinerii din Romania, ci si spre cei din Bulgaria si practic din toata lumea. Oricare dintre copiii care ma privesc stiu ca drogurile nu sunt “cool”. Drogurile sunt sarutul mortii, drogurile sunt o prostie si oamenii care se drogheaza nu vor putea niciodata sa fie buni practicanti ai artelor martiale, mari muzicieni sau mari actori. In opinia mea, daca vor sa fie “cool”, copiii ar trebui sa devina actori buni, muzicieni buni, luptatori buni, doctori buni, avocati buni sau orice altceva. Ceea ce vreau sa va spun nu este pentru a va impresiona, ci sa va spun ca ceea ce am realizat ca politist si instructor nu as fi reusit daca m-as fi apucat de droguri. Daca incepi sa consumi droguri este ca si cum ai juca la ruleta ruseasca si sfarsitul este moartea. Drogul nu este o cale. La fel si consumul de alcool. Nu sunt special, sunt ca oricare dintre voi”, le-a spus celebrul actor american copiilor.
De asemenea, Seagal le-a povestit celor prezenti si despre cariera sa de politist si de instructor. Dupa 15 ani petrecuti in Japonia, unde a studiat Zen, religia budista, si si-a perfectionat stilul de arte martiale, invatand aikido, karate, judo si kendo, Seagal a revenit in SUA. A urmat Academia de Politie, a devenit ofiter de politie si apoi instructor, lucrand cu trupele speciale. Debutul in cinematografie a avut loc in 1988, cand a realizat primul sau film – “Deasupra legii”, ulterior aparand in alte productii cinematografice care au incantat tinerii din toata lumea.
Dupa ce i-a multumit pentru prezenta si pentru mesajul adresat, chestorul sef Pavel Abraham, presedintele Agentiei Nationale Antidrog, i-a oferit celebrului Seagal si o placheta, intalnirea incheindu-se cu un scurt moment artistic. Daca melodia interpretata de copiii de la trupa Meloritm a fost binevenita, nu la fel de inspirata a fost cea interpretata de o adolescenta si de un adolescent. Si nu este vorba de felul interpretarii, ci de faptul ca domnisoara respectiva a tinut cu tot dinadinsul sa-i arate lui Seagal un spate complet gol, o tinuta total nepotrivita varstei. Ma rog, tot trebuia sa ne “dam in stamba” intr-un fel.
Seagal s-a remarcat nu doar prin postura de erou salvator in filmele in care a jucat, ci si prin implicarea peste tot in lume in ajutorarea celor aflati in momente de impas. Ceea ce a facut si in tara noastra, cand impresionat de drama inundatiilor a oferit ajutoare localnicilor din satul vrancean Milcov. Potrivit rapoartelor, consumul de droguri in Romania nu mai este o joaca. Raportul de evaluare a fenomenului drogurilor in Romania pe semestrul I al acestui an arata ca din 2003 varsta de debut a scazut in continuare, ajungand la 14-15 ani (unii psihologi povestesc si de cazuri de copii de 7 ani care s-au drogat), situatie care nu se intalnea in urma cu 7-10 ani.
“Potrivit raportului pe semestrul I 2005, putem afirma ca exista o stationare din punctul de vedere al consumului de heroina, dar o crestere usoara a celui de droguri sintetice, in special in timpul liber – week-end si vacante. Estimarea verificata de trei studii succesive arata ca 1% din populatia Bucurestiului este consumatoare de heroina sau heroina si altceva, la nivel national consumul fiind sub 1%. De fiecare data cand avem ocazia incercam sa implicam in actiunile noastre mari vedete, care sa fie mesageri ai luptei impotriva drogurilor. Primul a fost Al Bano, care pe langa concertele sustinute le-a povestit tinerilor la ce dezastru poate duce consumul de droguri, dand ca exemplu chiar drama fiicei sale, care a fost rapusa de droguri. Ca o noutate, pot sa spun ca incercam sa cooptam si vedete din Romania care sa ne ajute in lupta antidrog. Voluntari ANA au devenit cantaretii Monica Anghel, Marcel Pavel, Aurelian Temisan si compozitorul Marcel Dragomir si suntem in tratative cu celebrii sportivi Nadia Comaneci, Ivan Patzaichin si Elisabeta Lipa”, ne-a spus chestorul Vasile Popa, directorul ANA.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă