Stagiune cu zece premiere la "Nationalul" din Sibiu

Nu mai putin de zece piese de teatru vor fi prezentate in premiera nationala in cadrul viitoarei stagiuni de toamna a Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu, au anuntat reprezentantii prestigioasei institutii de cultura. Piese de rezistenta ...

Share

Florian Gadea 0 comentarii

26.07.2005 - 00:00
Nu mai putin de zece piese de teatru vor fi prezentate in premiera nationala in cadrul viitoarei stagiuni de toamna a Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu, au anuntat reprezentantii prestigioasei institutii de cultura. Piese de rezistenta ale stagiunii vor fi premierele cu "Electra" (Sofocle si Euripide, in regia cunoscutului Mihai Maniutiu), "Eu si matusica" (Morris Panych, in regia lui Michael Devine), "Take, Ianke si Cadar" (V. I. Popa, in regia lui Dan Glasu), "Asteptandu-l pe Godot" (dupa piesa lui Samuel Becket, in regia lui Silviu Purcarete), "Ballhaus" (un scenariu original prelucrat si regizat de tanarul clujean Alexandru Radu Nica) si "Visul unei nopti de vara" (inegalabilul Shakespeare, in regia lui Andrei Serban).
Regizori cunoscuti precum Felix Alexa, Tompa Gabor, Alexandru Dabija si Dragos Galgotiu au fost, la randul lor, invitati sa puna in scena la teatrul sibian in stagiunea viitoare 2005/2006. Doua spectacole de teatru in spatii neconventionale sunt programate la Centrala "Simerom", din Sibiu, unde va fi jucat "Peer Gynt", de Ibsen, in viziunea lui Andrei Serban, si un spectacol de strada cu piesa "Ubu rege" al lui Alfred Jarry, in regia lui Serge Noyelle.

Citește totul despre:

Comentarii