23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSpor de birou la Primaria Medias

Spor de birou la Primaria Medias

Consiliul Local din municipiul Medias (judetul Sibiu) a aprobat in ultima sedinta noul contract colectiv de munca aplicabil pentru cel putin un an, situatie in care membrii sindicatului salariatilor din cadrul Primariei pot spune ca si-au pus veniturile la adapost pentru o buna perioada de timp de acum inainte.
Dupa cel putin trei luni de intensa negociere, membrii Cl s-au lasat convinsi ca bugetul local poate identifica fonduri din care sa fie acoperite toate facilitatile fiscale si de munca pe care functionarii publici din Primarie si angajatii membri de sindicat le vor primi din perioada imediat urmatoare.
In conditiile Codului muncii si a legisatiei adiacente, salariatii municipalitatii au reusit sa obtina concedii de odihna intre 21 si 30 de zile lucratoare, in functie de vechimea in munca a fiecarui solicitant, precum si zile libere platite la diverse evenimente sociale, cum ar fi nasterea unui copil, casatorii in familie sau decese. In functie de gradul de rudenie angajatii pot solicita pana la cinci zile libere platite pentru a trece cu bine peste eveniment.
Cele mai disputate si asteptate facilitati de munca au fost cele care se refera la viitoarele castiguri si sporuri salariale ale sindicalistilor din Primarie. Foarte sensibili la bani, angajatii din subordinea primarului Daniel Thellmann nu au lasat nimic la voia intamplarii. Au obtinut importante sporuri salariale, ce pot ajunge pana la 25 la suta din venitul de baza pentru vechimea in munca. Astfel, functionarii publici considerati valorosi din punct de vedere profesional pot fi stimulati lunar si cu un spor de fidelitate, deloc de neglijat.
Nu lipsesc nici sporurile pentru munca suplimentara sau cele pentru persoanele care lucreaza in domenii in care poseda titluri stiintifice, precum cel de “doctor”, cotat cu 15 la suta in plus din salariul de incadrare. Fiecare salariat al Primariei va primi lunar drepturi speciale in valoare de 350 de lei noi (3,5 milioane de lei vechi) pentru asa-numitele activitati de mentinere a sanatatii si securitatii la locul de munca.
Aceste fonduri suplimentare la salariul de baza vor fi actualizate cu rata inflatiei in luna noiembrie a fiecarui an si sunt impartite pe cateva categorii distincte: cheltuieli cu diverse tratamente medicale (30 RON), cheltuieli pentru mentinerea tinutei decente (100 RON) si alte 120 RON la ajutorul financiar lunar pentru hrana.
O serie de meritate facilitati vor fi acordate femeilor care lucreaza in Primarie si pentru Consiliul Local, iar pentru ca toate sporurile sa fie achitate lunar, principala conditie ce trebuie indeplinita din partea angajatului este aceea de a fi prezent la progamul de munca in fiecare zi lucratoare a lunii. Ca un element important, sindicatul salariatilor din cadrul municipalitatii primeste un rol accentuat in situatiile in care la nivelul institutiei se fac angajari de personal si, de asemenea, in cele care se refera la evaluarile periodice ale functionarilor si calificativele profesionale ce sunt acordate in astfel de ocazii.
Contractul colectiv de munca elaborat la Medias va fi valabil cel putin un an, iar de prevederile sale vor beneficia si primarul si viceprimarul, angajati cu functii de demnitate publica. Desi unii consilieri au considerat ca anumite facilitati acordate sunt putin exagerate, plenul CL a decis totusi sa aprobe documentul, iar efortul pentru acoperirea sumelor suplimentare sa fie prevazut si asigurat la bugetul local pentru perioada urmatoare.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă