11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSpatii comerciale pentru revolutionari "celebri"

Spatii comerciale pentru revolutionari “celebri”

» Un deputat, un director din Primaria Timisoara si un patron de editura devin chiriasi ai municipalitatii

» Consiliul Local Timisoara a aprobat ieri atribuirea unor spatii din buricul targului, pe cinci ani, fostilor revolutionari

» Viorel Oancea si Mircea Tonenchi au mai inchiriat in trecut spatii de la administratia timisoreana si timiseana

Plenul Consiliului Local Timisoara a pus in discutie, in sedinta de ieri, inchirierea unor spatii cu alta destinatie decat cea de locuinta pentru cateva persoane cunoscute din Timisoara, fosti revolutionari. Printre ei se afla directorul Directiei de Mediu din Primaria Timisoara, Vasile Ciupa, deputatul PD-L de Timis, Viorel Oancea, precum si directorul unei importante edituri din Timisoara, Mircea Tonenchi.
Toti trei sunt beneficiari ai Legii nr.341/2004, a recunostintei fata de eroii martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, deci, au dreptul la spatiile respective.
Vasile Ciupa, angajat al municipalitatii, a primit ieri un spatiu de aproape 90 de mp, de pe Bd. Tineretii, in zona istorica a orasului. Intrebat de "Romania libera" care a fost implicarea sa in Revolutia din decembrie, Ciupa a refuzat sa discute subiectul.
"Nu este momentul sa ma intrebati asa ceva. Se stie ce am facut la Revolutie. Exista o comisie ministeriala care a analizat cazul", a replicat Ciupa. La aceeasi intrebare, Mircea Tonenchi a spus ca in decembrie 1989 a tiparit manifeste anticomuniste in conditii vitrege.
"Am fost evacuat din spatiul de pe str. Ungureanu nr. 8 (sediul Memorialului Revolutiei, revendicat si castigat in instanta, n.r.). Aveam un mic magazin cu tiparituri", a precizat directorul. Acesta a primit un spatiu de aproape 100 mp in locul unei foste gradinite in apropiere de Piata Traian, o alta zona istorica.
Mircea Tonenchi este chiriasul care a pus bete in roate Consiliului Judetean, pentru ca a refuzat sa elibereze spatiul din Bastionul cetatii fara a primi despagubiri pentru investitiile facute intr-un restaurant. CJ Timis a evacuat restaurantul saptamana trecuta.

Implicarea deputatului Viorel Oancea in evenimentele din ’89 este cea mai cunoscuta. Oancea a fost primul ofiter care s-a raliat revolutionarilor si le-a vorbit din balconul Operei. El a mai primit un spatiu pe baza aceleiasi legi, dar imobilul a fost retrocedat, iar acum va deveni chirias pe 97 mp, in Piata Badea Cartan. Deputatul spune ca nu stie inca ce activitate se va desfasura acolo, dar ca se va decide peste cateva luni, dupa ce va curata si amenaja locul.

Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă