Spargere spectaculoasa la Alba Iulia

» Hotii au furat 11 laptopuri dintr-un magazin situat chiar in centrul orasuluiUn magazin situat in zona ultracentrala a municipiului Alba Iulia, administrat de societatea "InfoGrup" SRL, care vinde, printre altele, ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

05.01.2009 - 00:00

» Hotii au furat 11 laptopuri dintr-un magazin situat chiar in centrul orasului

Un magazin situat in zona ultracentrala a municipiului Alba Iulia, administrat de societatea "InfoGrup" SRL, care vinde, printre altele, componente si accesorii de calculatoare, a fost spart, in ultima zi a anului 2009, de autori necunoscuti, care au sustras 11 laptop-uri. Situat chiar langa Agentia de Voiaj CFR si la cateva zeci de metri distanta de Primarie, magazinul a fost jefuit practic in mai putin de doua minute. Infractorii au dat spargerea intr-un moment in care in statia de taxi-uri din apropiere nu se afla nici o masina, iar strada era pustie la acea ora. Din primele verificari ale Politiei a reiesit ca hotii au patruns in magazin prin fortarea usii de acces. Odata ajunsi in interior, acestia au spart o vitrina de unde au luat cele 11 laptopuri, in valoare de 25.000 de lei. Sistemul de alarma s-a declansat aproape instantaneu, iar proprietarul magazinului a ajuns la fata locului la nici zece minute. Insa el a gasit doar usa de acces deschisa spre exterior.

 

Politia a luat probe si a inceput o ancheta pentru identificarea autorilor. In Alba Iulia a mai avut loc in ultima luna a anului o spargere spectaculoasa la o casa de schimb valutar, situata tot in centrul orasului. In prima decada a lunii decembrie, autori necunoscuti au spart o casa de schimb valutar, de unde au plecat cu seiful cu bani, in care se afla echivalentul a circa 130.000 de lei, in valuta si lei, ascuns intr-un tomberon de gunoi.
Dupa toate aparentele, aceeasi autori au incercat, exact o saptamana mai tarziu, sa patrunda intr-un magazin de bijuterii din centrul municipiului Sebes, cu un mod de operare identic. Acestia au incercat sa patrunda, in magazinul in care se aflau bijuterii in valoare de cateva sute de mii de euro, dupa ce au astupat in prealabil instalatia de alarma cu spuma poliuretanica. Demersul infractorilor a fost oprit de o patrula de politie, care a observat ca, la fel ca la spargerea de la Alba Iulia, goarna de la sistemul de avertizare era infundata cu spuma.

Citește totul despre:

Comentarii