Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sorin Oprescu: În loc de autostradă suspendată facem tunel

Autostrada suspendată a Bucureştiului s-ar putea transforma într-o autostradă subterană, conform celor declarate de primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, într-un interviu pentru Hotnews.ro. Pentru a evita costurile pentru exproprieri, Primăria Capitalei plănuieşte să extindă tunelul care ar trece pe sub Parcul Herăstrău cu încă patru kilometri.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 16.01.2015 - 10:44

Primarul capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat într-un interviu pentru hotnews.ro că autostrada suspendată a Bucureştiului s-ar putea transforma într-o autostradă subterană. Pentru a evita o nouă controversă legată de exproprieri, Primăria Capitalei plănuieşte să extindă tunelul care ar trece pe sub Parcul Herăstrău cu încă patru kilometri.

“Anul acesta voi face şi o altă licitaţie ca să fac un tunel ce ar putea avea o lungime cuprinsa între 7,8 si 14 km, nici eu nu ştiu ce lungime va avea. Acest tunel va porni de la Podul Ciurel şi va ajunge la Autostrada A1.“

Singura problemă cu acest plan, în ceea ce îl priveşte pe primar, este faptul că românii nu sunt obişnuiţi să conducă printr-un tunel.

“Problema cu lungimea tunelului este că nu poţi să-l bagi pe român, pe bucureştean, într-un tunel de 14 km. Este o problemă medicală. Acolo, în tunel, şoferii pot face atacuri de panică, nu poţi să mergi cu copiii în maşină 14 km prin tunel, nu sunt obişnuiţi”,a declarat Sorin Oprescu. Totodată acest tunel va fluidiza traficul de pe Bulevardul Iuliu Maniu şi va feri de poluare uzina de apă de la Roşu.

Costuri mai mari

Primarul consideră că banii pentru construirea tuneului vor fi mai puţini decât pentru o autostradă suspendată.

„Dacă vă spun cam cât e calculat la toată Autostrada... 235 de milioane; se rupe filmul. Şi atunci încerc aşa. Subsolul nu e reglementat” a arătat Sorin Oprescu.

Totuşi, o firmă de construcţii contactată de digi24 a calculat că un singur kilometru de tunel ar costa între 70 şi 170 de milioane de euro.

De asemenea, după spusele primarului, podul hobanat de la Ciurel va fi gata în 2015. În ceea ce îi priveşte pe cetăţenii care au protestat înpotriva acestui pasaj şi care chiar au obţinut anularea unor decizii în instanţă, Sorin Oprescu le transmite să stea liniştiţi.

"Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul îi spun că nu este niciun sit istoric, iar cetăţenilor le spun să stea liniştiţi pentru că nu mai expropriez nimic de pe malul Lacului Morii şi din spatele Dealului Ţugulea. Acest drum trebuie făcut, găsit o soluţie. El nu aduce maşini în centrul oraşului ci le împrăştie pe inel", a mai spus edilul.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...