Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Solutia in cazul MTC, blocata de Guvern

Angajatii televiziunii MTC arata cu degetul spre ministrul Justitiei, Monica Macovei, spunand ca blocheaza trecerea societatii din subordinea Ministerului Transporturilor in cea a Ceronav. Potrivit acestora, explicatia ar fi urmatoarea: MTC este, ...

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

05.08.2005 - 00:00
Angajatii televiziunii MTC arata cu degetul spre ministrul Justitiei, Monica Macovei, spunand ca blocheaza trecerea societatii din subordinea Ministerului Transporturilor in cea a Ceronav. Potrivit acestora, explicatia ar fi urmatoarea: MTC este, prin lege, o societate strategica, iar Ceronav functioneaza prin lege organica. Pentru ca transferul sa poata avea loc, este nevoie de votul Parlamentului Romaniei, lucru care, potrivit agendei forului legislativ, nu se poate produce mai devreme de luna octombrie. O hotarare a Executivului, reunit in sedinta saptamanala, urma sa fie publicata ieri dupa inchiderea editiei.
"Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, ne-a promis ca va expune cazul nostru in fata primului ministru. Speram ca macar asa sa se gaseasca o solutie", spun angajatii, pentru care ultimul salariu primit a fost lichidarea pe martie. Printr-o decizie uluitoare a instantei, lor li s-a mai dat dreptul sa primeasca numai avansul pe aprilie. Hotararea Tribunalului nu a aparut inca, salariatii au aflat despre acest lucru din certificatul de preminuta, un act anterior deciziei efective, care trebuie sa fie publicata in zilele urmatoare. Probabil ca acesti bani sunt tocmai buni ca angajatii sa poata plati cheltuielile de judecata, conform hotararii instantei. "Macar sa ne lase sa murim", au spus, in repetate randuri, metaforic, salariatii, referindu-se la situatia institutiei. "Este o bataie de joc ceea ce se intampla", afirma liderul de sindicat al MediaSind, Cristi Godinac, cel care a aparat de la bun inceput drepturile salariatilor MTC.

Citește totul despre:

Comentarii