19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSindicalistii din invatamant vor referendum pentru amanarea deschiderii anului scolar 2005/2006

Sindicalistii din invatamant vor referendum pentru amanarea deschiderii anului scolar 2005/2006

Anul scolar 2005/2006 ar putea debuta mai tarziu in toamna acestui an daca sindicalistii din invatamantul preuniversitar se vor intelege asupra necesitatii de a amana inceperea activitatii, ca masura de protest fata de criza guvernamentala pe care o parcurge tara noastra si fata de masura de inghetare a salariilor din domeniile publice de activitate.
Cadrele didactice din judetul Sibiu, afiliate la Federatia “Educatia Nationala” (FEN), vor organiza la inceputul lunii septembrie un referendum intre dascali pentru a stabili daca angajatii din invatamant vor sustine o asemenea masura extrema si fac apeluri la solidaritate catre celelalte organizatii si federatii sindicale din tara.
Instabilitatea politica si perspectiva unor alegeri anticipate ii sperie pe sindicalistii din invatamantul romanesc care sperau ca toamna sa le aduca unele cresteri salariale, daca guvernantii ar fi cazut de acord sa respecte promisiunile de indexare a salariilor pe care ei sustin ca le-ar fi primit de la actualul Executiv.
Pentru ca primul ministru Calin Popescu-Tariceanu insista pe tema demisiei sale, si implicit, a Guvernului, sindicalistii considera ca o asemenea eventualitate ii va lasa fara partenerul de dialog caruia ar fi putut sa ii solicite cresterile salariale.
In plus, profesorii cred ca au fost clar nedreptatiti in modul de distribuire a biletelor de odihna subventionate de la bugetul de stat al asigurarilor sociale pentru dascali.
Situatia se regaseste si in alte judete din Transilvania si Banat.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă