Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sindicalistii de la "Aris" Arad preseaza Consiliul Concurentei

Angajatii SC "Aris" SA Arad au anuntat ca vor declansa actiuni sindicale de protest daca decizia Consiliului Concurentei, prin care societatea este obligata sa returneze aproape 300 de miliarde de lei, nu va fi anulata. Luna trecuta, ...

Share

Florin Tomuta 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
Angajatii SC "Aris" SA Arad au anuntat ca vor declansa actiuni sindicale de protest daca decizia Consiliului Concurentei, prin care societatea este obligata sa returneze aproape 300 de miliarde de lei, nu va fi anulata.
Luna trecuta, Consiliul Concurentei a analizat un raport de investigatie si a decis ca ajutorul de stat, acordat SC "Aris" SA, este incompatibil cu prevederile Legii nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, precum si cu prevederile Regulamentului privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea firmelor in dificultate.
Orice ajutor de stat acordat anterior emiterii unei decizii de autorizare de Consiliului Concurentei este considerat ajutor ilegal.
De asemenea, din analiza efectuata ca urmare a acestei investigatii, a rezultat ca ajutorul acordat societatii aradene este incompatibil. In consecinta, Consiliului Concurentei a solicitat AVAS recuperarea ajutorului de stat acordat SC "Aris" SA Arad, in baza H.G. nr.874/2000 (in valoare de aproape 131 miliarde lei) precum si valoarea ajutorului de stat acordat efectiv in baza Legii nr. 137/2002, cu dobanzile aferente.
Aceasta decizie i-a nemultumit pe angajatii societatii aradene care au amenintat ca vor initia actiuni sindicale de protest. Sindicalistii de la "Aris" sustin ca singurul sprijin de care a beneficiat actionarul majoritar a fost o clauza contractuala prin care se prevedea esalonarea datoriilor si scutirea de la majorari si penalitati si nicidecum anularea acestora.
"Consideram ca aceasta poveste e o incercare de interventie a unor grupuri de interese economico-financiare si care incearca ingreunarea activitatii societatii si, astfel, crearea de conflicte sociale la nivelul societatii, care sa duca la falimentul ei si eliminarea de pe piata a acesteia. Noi vom astepta sa vedem ce va hotari Consiliul Concurentei, iar in cazul in care nu va fi rezolvata aceasta problema o sa declansam miscari sindicale", a declarat Stefan Lacsan, liderul sindicatului de la SC "Aris". Acesta a mai spus ca datorita situatiei create, actionarul majoritar al societatii, grupul de firme "Astra", ar putea sa se retraga, iar soarta celor aproape 550 de angajati ar deveni incerta.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...