10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep, pe culmile gloriei

Simona Halep, pe culmile gloriei

Şapte săptămâni uluitoare au fost suficiente pentru ca lumea tenisului mondial să-şi mute toată atenţia către minunea din Constanţa: Simona Halep. Românca a ajuns pe locul 23 WTA, la patru puncte de locul 22 şi pentru prima dată favorită 2 la un turneul profesionist, după o serie neaşteptată de premiere inclusiv pentru circuitul mondial.

De la înfrângerea din turul 1 de la Roland Garros, Halep a câştigat 16 partide şi a înregistrat un singur eşec, devenind prima jucătoare din 2013 cu trei trofee cucerite, prima jucătoare care câştigă trei turnee consecutiv în categoria Internationals şi a treia româncă ce obţine minim trei succese supreme în circuitul mondial după Virginia Ruzici, Irina Spârlea şi Ruxandra Dragomir. Ca bonus, de ieri, Simona ocupă locul 23 mondial şi 18 în „cursa pentru Istanbul”, clasament care va stabili tenismenele care merg la Turneul Campioanelor. Totul, în doar şapte săptămâni şi cu multă, multă trudă.

Pe lângă cifrele impresionante din ultima perioadă, care a coincis cu schimbarea antrenorului, Halep a surprins prin calitatea deosebită a jocului şi prin siguranţa arătată în meciurile cu adversari evident mai slabi. De fapt, de la începutul anului, constănţeanca a pierdut doar de două ori la adversare din afara Top 25, şi a reuşit, printre altele să învingă numărul 4 mondial, sau numerele 11 şi 15, fără drept de apel. Miraculos s-ar putea spune, pentru că la începutul lunii mai, Simona juca încă în calificări la Roma, turneul în care a „scos capul” şi a surprins prima dată după ce le-a bătut măr pe Agnieszka Radwanska şi Roberta Vinci. Imediat a venit „sincopa” de la French Open, şi cârcotaşii au îngropat-o pe fosta campioană de junioare de la acelaşi turneu, doar că Simona şi-a văzut de treabă şi a început această serie incredibilă de succese care, conform calculelor hârtiei şi a calităţii jocului, se poate prelungi şi în această săptămână.

În 17 meciuri jucate la ’s-Hertogenbosch, Nurnberg, Londra şi Budapesta, Halep a cedat şase seturi, o statistică incredibilă pentru un sport unde românii s-au obişnuit cu fluctuaţii de formă incredibile ale jucătoarelor române.

Duminică după-amiază, Halep a demonstrat încă o dată că este deja o jucătoare completă şi că poate forţa accederea în Top 10 mondial, jucând relaxat în faţa unei austriece extrem de încăpăţânate şi bătăioase: Yvonne Meusburger. Simona a executat-o scurt pe veterană în setul 1, s-a relaxat prematur în setul 2 când a avut trei mingi de meci şi apoi a demolat-o în setul 3, enervată probabil de returnările continue ale adversarei. Reacţiile de nemulţumire la 5-1 şi lovitură ratată, arată parcă un sportiv din altă lume, una cu adevărat profesionistă, acolo unde doar Simona Halep putea intra din grupul actual de românce care luptă în WTA.

Favorită la Baastad

 

Locul 30 WTA ocupat la finalul săptămânii trecute i-a garantat Simonei postul de favorit 2 al turneului suedez de la Baastad (Internationals – 235.000 de dolari premii). Românca are astfel un culuar relativ uşor către sferturile de finală pentru că în turul 1 va juca, astăzi, împotriva unei adolescente din ţara gazdă, Rebecca Peterson (17 ani, locul 502 WTA) iar în turul secund, pentru că orice accient este exclus, cu învingătoarea dintre italianca Flavia Pennetta şi columbianca Mariana Duque-Marino, două jucătoare de la limita Top 100 WTA.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă