13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSibiu impodobit de sarbatori

Sibiu impodobit de sarbatori

» Ornamentele care vor defini atmosfera au costat 400.000 de lei

Primaria orasului Sibiu a achizitionat toate ornamentele care vor impodobi orasul pe perioada sarbatorilor de iarna.
Ornamentele pentru Podul Minciunilor, Piata Mare, Primaria Sibiu si bulevardul Nicolae Balcescu au costat 400.000 de lei si au fost cumparate de la SC Sarmis Impex SA.
Anul trecut, in urma unui concurs de idei, Primaria a achizitionat si alte podoabe de acest fel. Lucratorii Directiei Tehnice a Primariei Sibiu au inceput montarea acestora inca de la jumatatea lunii octombrie si va fi incheiata in cursul acestei saptamani, iar de saptamana viitoare vor trece la instalarea noilor ornamente.
"Am vrut ca anul acesta sa fie cu adevarat special pentru sibieni, sa fie mandri ca orasul nostru este capitala culturala a Europei. Pentru perioada sarbatorilor de iarna, Sibiul va avea un aspect deosebit datorita iluminatului festiv si imi doresc ca fiecare sibian sau vizitator al orasului sa se bucure din plin de spiritul acestor sarbatori", a spus primarul Klaus Johannis.
De asemenea, Primaria Sibiu a prelungit contractul de inchiriere a pavilionului multifunctional din Piata Unirii. Conform noului act aditional, Pavilionul Sibiu 2007 va mai ramane instalat acolo pana pe 15 ianuarie 2008.
Dupa aceasta data, structura va fi donata orasului Sibiu de catre firma germana care o detine si va ramane in administrarea Casei de Cultura. In pavilion va fi amenajat un patinoar a carui inaugurare va fi marcata printr-o gala de patinaj, prima dintr-o serie de cinci asemenea manifestari programate in luna decembrie.
Bugetul total alocat evenimentelor din luna decembrie,la Sibiu,  este de aproximativ 2.400.000 de euro.
Comisia Europeana pentru Cultura, conform unui contract de finantare, va deconta aproximativ 60% din bugetul total alocat evenimentelor. Spectacolul gandit de artistii francezi va plasa publicul in centrul unei sarbatori impresionante, el fiind martorul unui teatru de lumini, populat de personaje pirotehnice de inspiratie magica, insotite de o suita de efecte speciale,  focuri de artificii, flacari si sunete.

Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă