Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Serbările Deltei, la Sulina

În perioada 4-5 iulie 2014, la Sulina va avea loc Festivalul Minorităților Naționale „Serbările Deltei“, ediția a XIV-a.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 01.07.2014 - 18:14

În perioada 4-5 iulie 2014, la Sulina va avea loc Festivalul Minorităților Naționale „Serbările Deltei“, ediția a XIV-a.

Festivalul își propune să descopere și să promoveze interpreți și ansambluri artistice, considerând că în acest mod se poate aduce o contribuție la cunoașterea, dezvoltarea și perpetuarea culturii specifice minorităților naționale și reprezintă cel mai important eveniment interetnic la nivel național, atrăgând un număr important de turiști români și străini la această manifestare.

Festivalul se va desfășura pe scena special amenajată pe faleza orașului Sulina, deschiderea festivalului având loc vineri, 4 iulie, ora 20.00, sâmbătă, 5 iulie, participanții urmând a prezenta o paradă a costumelor populare pe faleza orașului, cu începere de la ora 19.00, iar de la ora 20.00 va avea loc gala laureaților.

La această ediție vor participa: ansamblul „Mini Karadeniz” al Uniunii Democratice a Tătarilor Turco-Musulmani, Filiala Constanța, ansamblul „Kozacioc”– Uniunea Ucrainenilor, comuna Bălcăuți, județul Suceava, ansamblul de dansuri „Phralipen” al Comunității Rromilor Tulcea, ansamblul „Tuna” – Uniunea Democrată Turcă Tulcea, ansamblul „Edelweiss” – Forumul Democrat German, Piatra Neamț, ansamblul „Artemis” al Comunității Elene Sulina, ansamblul „Apollonas” al Comunității Elene Sulina, ansamblul „Ceaika” al Casei de Cultură Sulina, precum și formația de dansuri rusești a Casei de Cultură Sulina. Juriul festivalului este compus din Magdolna Grosu – expert Relații Internaționale și Interculturalitate din cadrul Ministerului Culturii, Oana Roșca – realizator emisiuni TVR, Ștefan Coman – maestru coregraf, Roman Jora – maestru coregraf, Nelu Serghei – consilier artistic al Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...