4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSenatorul PSD Dan Ungureanu a fost eliberat din magistratura

Senatorul PSD Dan Ungureanu a fost eliberat din magistratura

Senatorul PSD Dan Vasile Ungureanu a fost eliberat, printr-un decret prezidential, din functia de magistrat la Tribunalul Arad. Ordinul a fost semnat de presedintele Romaniei, Traian Basescu, si vine ca urmare a faptului ca Ungureanu a acces in Parlament, fiind astfel intr-o situatie de incompatibilitate.
“Pentru ca am obtinut un mandat de senator, m-am supus Consiliului National al Magistraturii pentru eliberarea mea din functia de judecator. Este un demers legal care se realizeaza in asemenea situatii. Dupa perioada in care voi activa ca parlamentar am voie sa revin in magistratura, unde am activat aproape 20 de ani”, a declarat Dan Ungureanu.
In urma cu trei ani, actualul senator a fost suspendat din functia de magistrat, printr-o decizie a Ministerului Justitiei, dupa ce a fost numit prefect al judetului, fiind in incompatibilitate de functii. El a activat ca judecator in cadrul Tribunalului, iar anterior a fost judecator la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad.
Anul trecut, Ungureanu s-a autosuspendat din functia de prefect, in momentul in s-a inscris pe listele filialei locale a Uniunii Nationale PSD+PUR pentru un loc in Parlament. In urma alegerilor preliminare din organizatia judeteana a social-democratilor, el a ocupat locul intai pe lista pentru Senat.
Din 2002, de cand a fost numit sef al Prefecturii, Ungureanu a fost invitat de mai multe ori sa se inscrie in PSD de fosta conducere a organizatiei judetene. Dar de fiecare data a refuzat, acest fapt aducand tensiuni intre el si Dorel Popa, fostul presedinte al organizatiei judetene a fostului partid de guvernamant, care a cerut retragerea in repetate randuri a sprijinului politic pentru prefect.
De altfel, acesta a fost si motivul pentru care Ilie Sarbu, responsabilul organizatiei judetene a PSD la acea vreme, a cerut ca Ungureanu sa fie schimbat cu Gabriel Oprea in functia de prefect. Fostul ministru al Agriculturii a solicitat inlocuirea reprezentantului Guvernului in teritoriu la cererea fostei conduceri judetene a partidului de guvernamant. Social-democratii l-au acuzat pe Dan Ungureanu de pierderea alegerilor locale din iunie 2004. El s-a inscris in PSD anul trecut, in luna august, fiind numit atunci si vicepresedinte al filialei aradene.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă