16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSenatorul Cristian Radu Georgescu vrea sa schimbe Legea referendumului

Senatorul Cristian Radu Georgescu vrea sa schimbe Legea referendumului

Opozitia din judetul Mures are un singur reprezentant in Senatul Romaniei. Este vorba de social-democratul Cristian Radu Georgescu, mana dreapta a liderului PSD Mures, Ovidiu Natea, care l-a preferat in locul unui alt prieten, profesorul Ioan Nicolaescu, si l-a promovat primul pe lista pentru senatori.
Acum, Georgescu sta patru zile pe saptamana la hotel in Bucuresti si vine la Targu-Mures aproape la fiecare sfarsit de saptamana. Are iesiri prin judet, dar numai in zonele in care ii convine atmosfera, ocolind, potrivit anumitor surse, localitatile in care intampina opozitie din interiorul partidului, cum ar fi Raciu. In Senat, insa, apara interesele politice ale PSD, cot la cot cu restul colegilor sai de partid.
Astfel, luarile de cuvant ale lui Georgescu de la tribuna Parlamentului au avut mai mult iz politic, dar au fost presarate pana acum si de elemente sociale. Pana acum, senatorul a avut 5 declaratii politice, in care a criticat cum a putut mai bine politica actualei coalitii, si 5 interpelari. Acestea din urma au vizat, in doua cazuri, situatia referendumului de la Vanatori, unde un grup de liberali au incercat fara succes revocarea primarului social-democrat, una s-a referit la autostrada Transilvania, proiect al protocolului PSD-UDMR, una a vizat cazul “Hadareni”, iar o alta, adresata ministrului Sanatatii si AVAS, viza Combinatul chimic “Azomures”, respectiv preluarea de catre stat a Uzinei Foto, aflata in conservare.
Totodata, Georgescu a fost co-semnatar al unui proiect legislativ care nu a avut sorti de izbanda. “Este vorba de un proiect care ar fi dus la recunoasterea a ceea ce au facut pentru Statul Roman veteranii de razboi, prin alocarea unor drepturi banesti suplimentare veteranilor”, a spus senatorul. El a adaugat ca in prezent are in lucru o alta initiativa legislativa ce vizeaza modificarea Legii referendumului. “Am lucrat la acest proiect pe care il voi depune la Parlament saptamana viitoare dupa referendumul de la Vanatori. Cea mai importanta modificare ce vreau sa se faca se refera la fondurile necesare unor astfel de actiuni, care ar trebui sa vina nu din bugetele locale, ci direct de la Guvern”, mai sustine senatorul de Mures.
Cristian Radu Georgescu a completat ca acestei initiative legislative ii va urma in scurt timp o alta, care se refera la infiintarea de farmacii in mediul rural.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă