12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSejur la jumătate de preţ

Sejur la jumătate de preţ

Costul cazării în Vama Veche pentru o persoană pleacă de la 19 lei. Preţul este cu cel puţin 50% mai mic faţă de staţiunile din nordul litoralului.

Românii au redescoperit sejurul estival la unităţile de cazare de două stele. Pe cale de dispariţie în staţiunile cu pretenţii, hotelurile cu confort redus au revenit în acest an pe lista agenţiilor de turism, în principal datorită costurilor reduse pe care trebuie să le plătească turiştii. Dacă mai adăugăm şi faptul că o parte dintre clienţii acestei categorii de hoteluri achiziţionează biletele prin sindicat cu reduceri substaţiale, este explicabil de ce în acest an multe dintre unităţile de cazare în discuţie nu mai au locuri. O altă caracteristică a sejurului de două stele este faptul că, în comparaţie cu unităţile hoteliere superioare ca grad de confort, la „două stele” turiştii stau pe tot parcursul săptămânii, şi nu numai în wee­kend, aşa cum se întâmplă la hotelurile de trei şi patru stele.

Vama Veche, piscină şi wireless pentru 19 euro pe zi

De departe cea mai ieftină staţiune din punct de vedere al costurilor cu cazarea este Vama Veche. Unica unitate de cazare din localitate are în această perioadă tarife care încep de la 19 euro pe zi de persoană, cu mic-dejun inclus.  Surpinzător pentru această categorie, unitatea de cazare oferă facilităţi demne de un hotel de trei stele. Copiii de până la 7 ani beneficiază de gratuitate dacă familia  nu solicită pat suplimentar, iar cei mai mari de 7 ani plătesc doar 20% din valoarea unui loc de cazare. Tot aici, la cerere, hotelul organizează excursii în Bulgaria, la Balcic şi Varna, pentru divertisment şi cumpărături, precum şi alte tururi în regiunea Dobrogei. Hotelul are piscină şi cei interesaţi de scufundări pot apela la serviciile unui centru de scubadiving. De asemenea, fiecare cameră are TV şi conexiune wireless.

Eforie, staţiunea sindicalistului

Al doilea loc în mercurialul litoralului îl ocupă staţiunile Eforie Nord şi Sud, destinaţiile preferate ale oamenilor muncii. În perioada 11 iulie-15 august, un loc într-un hotel de două stele costă 23 de euro pe noapte, cu mic-dejun inclus în sistem single, 31 euro camera dublă şi 42 de euro apartamentul. Suplimentar turiştii pot opta pentru un tratament balneo, compus din consultaţia propriu-zisă şi trei proceduri pe zi, situaţie în care trebuie să scoateţi din buzunar 30 de lei pe zi. Hotelul oferă turiştilor TV şi frigider în fiecare cameră.

Cap Aurora, 47 euro fără mic-dejun

Staţiunile Olimp, Neptun, Venus, Jupiter  şi Cap Aurora practică tarife asemănătoare. Un pic mai ridicate decât în Eforie, însă şi hotelurile arată mai îngrijit. O zi într-una dintre unităţile hoteliere cu nume de pietre preţioase din Cap Aurora vă costă 47 de euro în cameră dublă şi 67 euro în apartament în sistem fără mic-dejun, în timp ce, cu mâncarea de dimineaţă inclusă, aceleaşi facilităţi vă costă 55 şi, respectiv, 74 de euro. Camerele au baie, televizor, vedere la mare, iar hotelurile dispun de o farmacie.

Mamaia, „piperată”

Cea mai scumpă şi în acelaşi timp frecventată staţiune de pe litoralul românesc, Mamaia, nu se dezminte la segmentul două stele. În această perioadă cel mai ieftin loc de cazare costă 55 de euro pe zi şi poate ajunge până la 89 de euro în cazul camerelor „deluxe”, amenjate pentru standardul trei stele. Printre facilităţi se numără aerul condiţionat, frigider, baie, unul sau două balcoane, piscină, cazare gratuită pentru micuţii de până la 7 ani, copiii mai mari plătesc jumătate din preţul biletului.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă