23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSeful Politiei municipiului Hunedoara, eliberat din functie

Seful Politiei municipiului Hunedoara, eliberat din functie

Comandantul Politiei municipiului Hunedoara, comisarul-sef Catalin Dascalu, a fost eliberat, ieri, din functie. “Am facut o analiza a modului in care a fost realizat actul managerial la institutia pe care a condus-o si am ajuns la concluzia ca trebuie sa aprobam eliberarea din functie a sefului acestei institutii. Functia vacanta va fi ocupata prin organizarea unui concurs”, a declarat seful IPJ, comisarul-sef Alexandru Draghici.
Pe de alta parte, Dascalu sustine ca el a cerut sa fie inlaturat de pe post, deoarece nu si-a realizat obiectivele propuse, fara sa spuna care sunt acelea. De asemenea, acesta sustine ca isi reproseaza ca nu a fost destul de sever cu subordonatii. “Consider ca nu am dat dovada de fermitatea necesara in relatiile cu subordonatii”, a adaugat comisarul-sef.
Dascalu se refera la faptul ca sapte dintre fostii subordonati, ofiteri si agenti de la Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei municipale sunt anchetati penal pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si favorizarea infractorului.
“Subcomisarul Gabriel S., seful Biroului de Investigare a Fraudelor Hunedoara, si subordonatii sai, agentul-sef adjunct Ovidiu D., comisarul Doinel V., subcomisarul Claudiu D., subcomisarul Vasile M., agentul-sef Rasvan B., agentul-sef Daniel P. sunt acuzati ca au tergiversat dosare in care sunt anchetati baronii fierului vechi. Ancheta penala este coordonata de procurori de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia”, a afirmat, in urma cu o saptamana, seful IPJ.
Tot atunci, comisarul-sef Alexandru Draghici a declarat ca, la inceputul lunii mai 2005, a dispus un control intern asupra stadiului cercetarilor in dosarele penale de natura economica aflate la Biroul de Investigare a Fraudelor. “Controlul a stabilit ca anchetele nu s-au realizat cu operativitate, in cazul unora manifestandu-se chiar aspecte de tergiversare. Cercetarile efectuate au demonstrat ca, pe langa infractiunile administratorilor de firme implicate in afaceri cu fier vechi, au rezultat si elemente care conduceau spre o implicare a politistilor de la Biroul de Investigare a Fraudelor. In consecinta, 12 dosare in care sunt cercetati administratori de centre de colectare a fierului vechi care isi desfasoara activitatea pe teritoriul municipiului Hunedoara au fost preluate de politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ, pentru continuarea verificarilor”, a mai spus comandantul IPJ.
Draghici sustine ca rezultatul controlului a fost inaintat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, care a dispus inceperea urmaririi penale impotriva celor sapte politisti.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă