10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSefii "Electrocentrale" Oradea si-au facut publice averile

Sefii “Electrocentrale” Oradea si-au facut publice averile

Directorul general al SC “Electrocentrale” Oradea, Dragos Gligor, poate dormi linistit fara sa se gandeasca la grija zilei de maine, avand in vedere ca numai salariul anual pe care il incaseaza se ridica la suma de 500 de milioane lei. Informatia apare in declaratia de avere a acestuia afisata pe site-ul Primariei, la insistentele reprezentantilor mass-media. Anul trecut, nici unul dintre membrii din conducerea firmei nu s-au sinchisit sa-si faca publice declaratiile de avere.
Astfel, Gligor mai detine un apartament in Timisoara si un teren intravilan de 1.000 de metri patrati in comuna Sanmartin, ambele cumparate in 2004. Totodata, acesta mai are un autoturism Dacia, un Audi A4, o autobaculanta, cinci tractoare si doua combine. Directorul mai castiga peste un miliard pe an si in urma unor activitati agricole.
La randul sau, directorul de la “Termoficare”, Szabo Stefan, a trecut in declaratia de avere ca este proprietarul a doua case in Oradea si a unei cabane in satul Lorau. Valoarea de impozitare a celor trei locuinte depaseste 3 miliarde lei. Totodata, acesta mai are un autoturism Dacia, un Opel Astra, bijuterii in valoare de 8.000 de euro, iar salariul lui este de aproape 500 de milioane de lei pe an pentru functia de director si alte 50 de milioane ca si membru in Consiliul de Administratie al SC “Electrocentrale”. El mai are si actiuni in valoare de 20 de milioane de lei.
Si directorul de productie, Dan Ungur, are o casa si un apartament in Oradea, un teren intravilan in acelasi oras, cu o suprafata de 750 de metri patrati, un Volkswagen Polo si un Ford Mondeo. De asemenea, acesta a vandut in 2005 un autoturism cu 9.000 de euro, are un salariu de aproape 300 de milioane de lei anual si peste 300 de milioane lei depusi in banci.
Directorul economic Maria Cosma are un apartament din 1980, un Audi A4 si un salariu de circa 300 de milioane de lei. Directorul tehnic al firmei, Daniel Francisc, poseda din 2001 un apartament cu trei camere in Oradea si are un salariu de aproximativ 29 de milioane de lei/luna. Pe declaratia lui de avere nu apar alte bunuri, conturi in banca, datorii sau alte venituri.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă