15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSediul "Pehart" SA Petresti, transferat intr-un magazin de apartament

Sediul “Pehart” SA Petresti, transferat intr-un magazin de apartament

Sediul social al societatii “Pehart” SA Petresti (judetul Alba), candva una dintre cele mai mari firme producatoare de hartie din Romania, a fost transferat intr-un magazin de prezentare din municipiul Sebes. Decizia a fost luata de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) firmei, care s-a desfasurat in 12 iulie 2005.

Pe langa mutarea sediului, actionarii au mai hotarat modificarea obiectului principal de activitate al societatii din productia si comercializarea altor bunuri de consum nealimentare (hartie si carton, rechizite, articole de papetarie) in comertul cu ridicata al acelorasi produse. Cu aceeasi ocazie s-a mai decis desfiintarea punctelor de lucru din Cluj-Napoca, Hunedoara, Petrosani, Vulcan si Uricani, respectiv retragerea din firma a persoanei juridice “Comlemn” SA Deva.
Hotararile din AGEA, desfasurata la mijlocul lunii iunie, sunt urmarea cumpararii, de catre oameni de afaceri din Cluj, a intregului patrimoniu al “Pehart” Petresti. Cea mai mare parte a utilajelor (patru masini de productie), activele si sediul social al firmei au fost vandute catre “Metalicplas” SRL Dej (judetul Cluj). Una dintre tranzactii a avut loc in 2004, cand au fost vandute catre “Metalicplas” SRL active in valoare de 37 miliarde lei, suma din care au fost achitate obligatii restante la bugetul statului in valoare de 9,5 miliarde lei vechi.
In mai 2005, patronul firmei din Dej, Ioan Tecar, a infiintat la Petresti SC “Pehart Tec” SRL, care demarat activitati productive cu utilajele achizitionate in 2004. A doua tranzactie intre cele doua parti a fost decisa la mijlocul lunii iunie 2005, cand actionarii “Pehart” au hotarat sa inceapa cu “Pehart Tec” negocierile de vanzare a restului de active intre care se gaseste si sediul administrativ. Declansarea negocierii cu “Pehart Tec” a determinat conducerea firmei din Petresti sa suspende procedura de divizare a societatii, un proiect in acest sens fiind depus la Registrul Comertului Alba inca din 14 martie 2005.
O alta tranzactie de acest gen a fost incheiata intre “Pehart” si patronul “Somes” SA Dej, controversatul om de afaceri Stefan Vuza. Acesta a platit 17 miliarde lei pentru o masina de fabricat hartie, utilaj pe care a decis sa-l transfere si sa-l integreze in fabrica din judetul Cluj.
De mentionat ca valoarea de vanzare a activelor a fost contestata de o parte din actionarii minoritari, care au reclamat faptul ca patrimoniul firmei a fost cedat fara a exista un raport de evaluare si fara consultarea actionarilor.

Cele mai citite

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Joe Biden a promulgat legea ce prevede pachetul de ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan

Preşedintele american Joe Biden a promulgat miercuri proiectul lege foarte disputat, care prevede un nou ajutor în valoare de 95 de miliarde de dolari...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă