11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSecuii incearca sa intre in Parlament

Secuii incearca sa intre in Parlament

Uniunea Secuilor din Romania (USR) saluta intentia Aliantei “D.A.” de a declansa alegerile anticipate. Presedintele acestei formatiuni politice, Kiss Kalman, a declarat ca viitorul scrutin este un prilej bun pentru minoritatea pe care o reprezinta in scopul reluarii demersurilor de a fi recunoscuta si pentru a avea reprezentare in Parlament.
“E o sansa sa incepem din nou demersurile pentru a fi recunoscuti ca minoritate etnica”, a spus Kiss. El a adaugat ca, saptamana trecuta, a adresat un memoriu si presedintelui Romaniei, Traian Basescu, in care ii prezenta acestuia starea de fapt si refuzul autoritatilor romane de a recunoaste secuii ca minoritate etnica diferita de cea maghiara.
“Maxim intr-o luna inaintam documentele pentru inregistrarea noastra ca organizatie civica a secuilor din Romania. Avem stranse 4.900 de semnaturi, desi oficial in ultimul recensamant sunt 537 de secui declarati”, a mai afirmat liderul USR. El este de parere ca inainte de toate trebuie ca autoritatile statului sa clarifice de ce aceste cifre au disparut din centralizatorul recensamantului si care este interesul in baza caruia se refuza recunoasterea secuilor ca minoritate etnica.
Nu in ultimul rand, Kiss Kalman a spus ca formatiunea politica pe care o conducva va face toate demersurile pentru a se inscrie in cursa electorala in cazul in care vor fi organizate alegeri anticipate. “In momentul de fata, dupa atata santaj de la UDMR si Partidul Conservator, e nevoie de o curatare a vietii politice. Sper ca dupa anticipate sa nu mai avem parte de o noua coalitie monstruoasa”, a adaugat Kiss. Potrivit acestuia, alegerile anticipate ar putea lasa la guvernare doar Alianta.
La scrutinul din 2004, liderul USR s-a inscris in PRM, fiind trecut pe locul doi pe lista pentru Senat a filialei. De la acea data, Kiss nu a demisionat din PRM, dar nu si-a platit cotizatia si nici nu a participat la vreo sedinta a organizatiei judetene a partidului.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă