13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialScenariul boicotului la Teatrul "Ioan Slavici" din Arad

Scenariul boicotului la Teatrul “Ioan Slavici” din Arad

Actorii Teatrului de Stat “Ioan Slavici” din municipiul Arad sunt nemultumiti si nu exclud boicotarea pregatirii stagiunii de toamna, dupa ce consilierii locali l-au numit, joi, in functia de director interimar al institutiei de cultura pe Radu Cazan, care are 68 de ani. Discutiile au inceput dupa ce unul dintre actori a cerut alesilor sa nu mai continue numirea directorilor interimari la conducerea institutiei de cultura.
“Problema noastra este foarte serioasa pentru ca am trecut deja prin trei directorate interimare, iar partea care munceste in cadrul teatrului a fost pusa intr-o situatie delicata. S-a ajuns la concluzia ca institutia, sub directorat provizoriu, cheltuieste banul public intr-un mod iresponsabil. De aceea, cerem definitiv si irevocabil numirea unui director fara sa se mai faca nici o ora de interimat. Cel care a fost propus de actuala administratie nu va garantez ca va avea sprijinul actorilor. Daca va fi numit Radu Cazan in aceasta functie va fi haos”, a declarat actorul Ovidiu Ghinita.
Cu toate acestea, printr-un proiect de hotarare propus de consilierul PD Cristian Moisescu, administratia municipiului l-a numit pe post exact pe Radu Cazan. Votul alesilor i-a nemultumit pe actori care nu cred ca un actor cu o prestatie profesionala onorabila, dar aflat in stadiul de pre-pensionare, avand 68 de ani, sa devina un “manager dinamic”.
“Vom continua protestele incepute pentru ca nu suntem de acord cu numirea domnului Cazan. Ne pare rau ca actuala administratie a ajuns la concluzia ca actorii nu au nici un cuvant de spus, desi am inaintat Consiliului Local un memoriu semnat de 21 de actori din 27, cati sunt in total”, a afirmat Adriana Ghinita, liderul sindicatului din cadrul teatrului.
In sprijinul actorilor au sarit doar o parte dintre consilieri. Printre acestia s-a numarat si fostul primar al orasului din mandatul 2000-2004, Dorel Popa, care a criticat modul in care s-a organizat, luna trecuta, concursul pentru ocuparea postului de director la institutiei de cultura.
Membrii CL au mai stabilit ca data urmatorului concurs pentru ocuparea functiei din fruntea institutiei sa fie 1 septembrie, fapt ce i-a nemultumit pe actori, care in zilele urmatoare vor stabili modul in care vor protesta fata de hotararea luata joi de alesii locali.

Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă