5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialScandal in Alianta "D.A." dupa demiterea unui viceprimar

Scandal in Alianta “D.A.” dupa demiterea unui viceprimar

Alianta “D.A.” Alba scartaie din toate incheieturile. “Alianta merge ca un Trabant”, a spus ieri, mai in gluma, mai in serios, senatorul PD Alexandru Peres, recunoscand existenta unor probleme destul de serioase intre liberali si democrati. Una dintre situatiile conflictuale pe care liderii celor doua partide care formeaza Alianta “Dreptate si Adevar” trebuie sa o rezolve este cea inregistrata in comuna Sohodol, intre primarul liberal Lucian Andreica si viceprimarul democrat Nicolae Trif. Viceprimarul a fost demis din functie de Consiliul Local in urma cu aproximativ trei luni, dupa ce Andreica a prezentat consilierilor un raport din care a rezultat ca Trif nu isi indeplineste atributiile de serviciu. Ulterior, acesta din urma a contestat in instanta de contencios administrativ hotararea CL, termenul de judecata dintre cele doua parti fiind stabilit in luna septembrie.
“Am facut un raport de activitate si l-am prezentat consilierilor locali. Nu eu l-am demis, ci Consiliul Local pe motiv ca nu isi facea treaba. De exemplu, nu raspundea la adresele primite din partea unor institutii. Exista martori care mi-au spus ca juca sah in timpul serviciului. Nu avem nimic cu PD-ul. A fost doar omul nepotrivit pentru aceasta functie”, a declarat primarul din Sohodol.
Reprezentantii filialei democratilor au respins, insa, acuzatiile lui Andreica, sustinand ca scandalul dintre cei doi reprezentanti ai Primariei dateaza de dinainte de alegerile locale din 2004. “Domnul primar Andreica si-a permis in repetate randuri sa incalce chiar si legea. A taiat lemne din padurea comunala fara sa aiba aprobarea Consiliului Local. Am informat Directia Silvica in legatura cu acest lucru, care a trimis o comisie de control la Sohodol. A convins Consiliul Local sa voteze hotararea privind demiterea viceprimarului. Am adus situatia la cunostinta presedintelui PNL Alba, Teodor Atanasiu, urmand sa discutam si in forurile noastre. Va fi unul din subiectele pe care il vom discuta in Consiliul judetean de Coordonare al Aliantei. Sunt unele lucruri care deranjeaza. Nu sunt inspirate astfel de decizii unilaterale ale unui primar”, a afirmat senatorul Peres.
La randul sau, deputatul PD Stefan Bardan a spus ca partidul il va sustine pe viceprimarul Nicolae Trif in continuare. “Neintelegerile sunt personale nu de ordin politic”, a completat parlamentarul.
In Consiliul Local Sohodol PNL are doi consilieri, iar PD, unul singur. In situatia in care Trif va pierde procesul, conform protocolului dintre cele doua partide noul viceprimar trebuie sa fie tot un membru democrat.
Primarul Lucian Andreica a prezentat, ieri, pe langa scandalul cu Trif, si cateva din realizarile mandatului. Una dintre cele mai importante este considerata infiintarea unei societati comerciale ДMonte Hondol” SRL Ð avand ca unic asociat Consiliul Local, care detine mai multe utilaje de interventie in caz de nevoie, precum si doua instalatii de debitat material lemnos. Edilul a mentionat ca de pe urma activitatii firmei vor beneficia cetatenii comunei, care vor putea cumpara material lemnos la preturi mai mici decat cele practicate de “Romsilva”.
Pe langa functia de primar al comunei, Lucian Andreica este cunoscut si ca om de afaceri, el avand in zona Muntilor Apuseni doua statii de carburanti.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă