Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SC "Drumuri si Poduri" Mures a fost cumparata de o persoana fizica

Vicepresedintele Consiliului Judetean Mures, Alexandru Petru Fratean, a facut, ieri, publice cateva din clauzele contractului de privatizare a SC "Drumuri si Poduri" SA, dupa ce patronul benzinariei "MBO", Mircea Muresan, a castigat licitatia ...

Share

Adrian A. Giurgea 0 comentarii

14.09.2006 - 00:00
Vicepresedintele Consiliului Judetean Mures, Alexandru Petru Fratean, a facut, ieri, publice cateva din clauzele contractului de privatizare a SC "Drumuri si Poduri" SA, dupa ce patronul benzinariei "MBO", Mircea Muresan, a castigat licitatia organizata pentru vanzarea celor 196.116 actiuni detinute de CJ la aceasta societate. Astfel, Muresan s-a prezentat la licitatie ca persoana fizica si a oferit 11,76 RON/actiune, castigand, astfel, cursa in care s-au inscris inca 4 firme.
"In conformitate cu prevederile legale in materie, contractul de vanzare-cumparare a pachetului de actiuni urmeaza a fi incheiat cu adjudecatarul intr-un termen de 10 zile, dreptul de proprietate transmitandu-se acestuia la data platii integrale a pretului, respectiv in termen de 60 de zile, conform clauzelor contractuale", a afirmat Fratean. El sustine ca, desi patronul benzinariei a cumparat actiunile cu suma de 23,063 miliarde lei vechi, SC "Drumuri si Poduri" a fost vanduta efectiv cu 51 de miliarde lei. "Restul de 28 de miliarde lei vechi sunt datoriile pe care firma le are fata de terti", a explicat vicepresedintele CJ.
Potrivit sursei citate, din cauza acestei datorii mai multe bunuri si active ale firmei sunt puse sub sechestru sau ipotecate in prezent. "Statia de la Gornesti este sub sechestru si este anuntata licitatie pentru vanzarea ei pe data de 5 octombrie", a mai spus Fratean. Acesta a adaugat ca sechestrul asigurator a fost pus deoarece SC "Drumuri si Poduri" nu a reusit sa isi achite o datorie de circa 1,2 miliarde lei vechi fata de un furnizor.
De asemenea, mai multe bunuri ale societatii sunt ipotecate, ca urmare a faptului ca firma a accesat doua credite in valoare de circa 3 miliarde lei vechi de la doua banci comerciale pentru a se putea mentine pe linia de plutire. Petru Fratean a precizat, de asemenea, ca in afara preluarii acestei datorii, noul patron al societatii de drumuri se angajeaza prin contractul de privatizare sa pastreze obiectul de activitate si personalul actual pe o perioada de doi ani. Muresan se mai obliga sa nu reduca cifra de afaceri a societatii sub 50 la suta din cifra de afaceri a anului trecut.

Citește totul despre:

Comentarii