11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialRevolutie de "cafenea" in PNL

Revolutie de “cafenea” in PNL

Claudiu Padurean
PNL Cluj-Napoca si-a schimbat, sambata, conducerea in cadrul Conferintei municipale de alegeri. Viceprimarul orasului, Adrian Popa, l-a detronat pe deputatul Horia Uioreanu. Acesta din urma, de altfel, nici nu a candidat pentru un nou mandat de presedinte pentru ca el si-a negociat un post de vicepresedinte la nivel national. Contracandidatul lui Popa, Septimiu Sipos, a obtinut doar 40 de voturi, fata de cele 148 primite de primul. Viceprimarul a reusit sa isi impuna in intregime echipa de conducere la nivelul organizatiei. Nici unul dintre candidatii care nu erau agreati de el nu au reusit sa intre in noul Birou Executiv Municipal, care cuprinde 13 membri.
Numele membrilor Biroului propusi de noul lider au fost, de altfel, scrise pe fluturasi de hartie care au fost distribuiti delegatilor la Conferinta municipala, impreuna cu materialele electorale ale celor doi candidati la functia de presedinte, astfel incat se poate afirma ca viceprimarul a “tras” lista dupa el.
Totodata, au fost stabiliti noii vicepresedinti ai PNL Cluj-Napoca. Este vorba de liderul consilierilor locali liberali, Ovidiu Turdean, care este si seful departamentului juridic al companiei “Prodvinalco”, de consilierul local Horea Florea, om de afaceri, de reprezentantul organizatiei de tineret, Ciprian Paun, fiul fostului decan al Facultatii de Studii Europene, Nicolae Paun, care, de asemenea, a fost coleg cu Adrian Popa in Uniunea Fortelor de Dreapta, precum si de tanarul Adrian Catana. Secretarul PNL Cluj-Napoca va fi liderul organizatiei municipale a Tineretului National Liberal, Mihnea Iuoras.
In schimb, membrii ai garzii vechi din partid, cum ar fi arhitectul Romulus Zamfir, care a detinut mai multe mandate de consilier local, nu au reusit nici macar sa intre in noul Birou municipal, a carui medie de varsta este mai mica de 35 de ani. Evenimentul marcheaza si finalizarea integrarii in PNL a unui grup de fosti taranisti. Adrian Popa este cel mai reprezentativ dintre ei. El a fost ales in anul 2000 consilier local pe listele PNTCD, apoi a fost exclus din partid.
Popa a trecut la Uniunea Fortelor de Dreapta, care a fuzionat apoi cu formatiunea liberalilor si a obtinut prin protocolul de fuziune dintre cele doua partide un post de vicepresedinte si pozitia a treia pe lista candidatilor PNL pentru Consiliul local. Dupa alegerile din iunie 2004, el a devenit viceprimar. Popa pare sa fie solutia Aliantei “D.A.” sau cel putin a PNL pentru postul de primar in Cluj-Napoca in anul 2008.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă