8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialRevelion cu Sandra şi 5.000 de oameni în stradă, la Galaţi

Revelion cu Sandra şi 5.000 de oameni în stradă, la Galaţi

După mulţi ani de monotonie, în care au tânjit după revelioanele în stradă organizate în capitală şi în alte mari oraşe, în acest an peste 5.000 de gălăţeni au participat, pe platoul de la Sala Sporturilor, la „Silvester Party in Galaţi”, un revelion-concert de aproape şase ore organizat de Primăria Galaţi şi care a cuprins genuri muzicale pe placul tuturor. Pe scenă au urcat Gheorghe Zamfir, orchestra Dunărea, Daniela Condurache, iar din Turcia Deniz Cem şi Captain Jack. Recitalul cel mai aşteptat a fost cel susţinut de Sandra, regina muzicii disco din anii ’80-’90, care din 1985 a ocupat locuri importante în topurile de specialitate cu şlagăre precum „In the Heat of the Night” sau „Heaven can wait”.

Sandra a fost solistă şi în cadrul proiectului muzical „Enigma”, al românului Michael Creţu, stabilit în anii ’80 în Germania. Cei doi s-au şi căsătorit în 1988. „Îmi place foar­te mult în România. Fostul meu soţ este român, aşa că cea mai mare parte a familiei mele, vorbesc aici şi de copiii mei, au sânge românesc. Îmi place Bucureştiul. La Galaţi vin pentru prima dată şi îmi place ce am văzut”, a declarat Sandra. Vedeta nu a avut prea multe pretenţii de la organizatori, cerându-le să-i asigure ­doar o cabină încălzită, fructe proaspete şi ceai de ghimbir. Spectacolul organizat de Primăria Galaţi a inclus şi un grandios foc de artificii. La acesta s-a adăugat o veritabilă canonadă de artificii cu care gălăţenii au sărbătorit trecerea în noul an şi care au brăzdat cerul oraşului timp de o jumătate de oră.

Un concert Jean Michel Jarre, foarte posibil

Iniţiativa organizării concertului de revelion i-a aparţinut primarului Galaţiului, Marius Stan, care cu câteva minute înainte de trecerea în noul an le-a urat gălăţenilor „La mulţi ani!” şi i-a asigurat că astfel de concerte de revelion vor deveni o tradiţie la Galaţi: „Sper să facem o tradiţie şi în fiecare an, de revelion să le oferim gălăţenilor spectacole minunate, cu artiştii pe care îi iubesc. Mi-aş dori ca anul viitor să găsim o locaţie şi mai bună, ca să poată să vină şi mai mulţi ­gălăţeni”, a spus primarul Marius Stan. Primarul Galaţiului declara recent că municipalitatea intenţionează să le ofere gălăţenilor spectacole de calitate, după ce ani de zile au fost organizate numai spectacole cu trupe de duzină. În acest an, municipalitatea a încercat să discute chiar cu Jean Michel Jarre, pentru un concert de muzică electronică şi lasere. „La momentul la care ne-am dus noi la el, programul era deja făcut”, ne-a declarat primarul Galaţiului, care a mai precizat că primăria nu a renunţat la ideea organizării unui concert Jean Michel Jarre, care s-ar putea realiza pe viitor. Poate chiar în acest an.

Revelionul Pensionarilor

Pe 31 decembrie, Primăria Galaţi a organizat două revelioane, pe lângă „Silvester Party in Galaţi”, fiind organizat şi un revelion al pensionarilor. Acesta a avut loc în cele două săli de sport din Complexul Sportiv „Siderurgistul”, în care au fost amenajate 660 de locuri, pentru pensionarii cu venituri de maximum 1.500 de lei pe familie. Aceştia au plătit doar 30 de lei, pentru un meniu care cuprinde tot ce trebuie pentru o noapte de petrecere, în valoare de aproximativ 100 de lei. Restul de 70 de lei din costul biletului a fost subvenţia acordată de primărie.

Constanţa – piaţă pustie

În Constanţa, piaţa Ovidiu, locul unde altădată se adunau mii de persoane pentru a petrece revelionul, a fost acum pustie. Autorităţile locale nu au organizat niciun fel de spectacol cu această ocazie. De altfel, primarul oraşului este plecat în aceste zile în vacanţă.

Dacă anul trecut şi-a petrecut revelionul în Venezuela şi în jungla din Honduras, acum a ales Singapore, Malaezia şi Thailanda, unde a mers alături de mama sa. Revelionul a fost organizat, în Constanţa, în cluburi, restaurante şi hoteluri, care nu au dus lipsă de clienţi. 

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă