5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialReferendum local pentru schimbarea unui primar din judetul Mures

Referendum local pentru schimbarea unui primar din judetul Mures

Aproape 800 de locuitori din comuna mureseana Vanatori cer demararea unui referendum pentru schimbarea primarului Adrian Lapadat. Ei au intocmit in acest sens o lista pe care au trecut toate nemultumirile lor fata de activitatea edilului, aflat la al doilea mandat, de aceasta data din partea PSD, dupa ce in 2000-2004 a fost sustinut de PNL.
Cele 791 de persoane care si-au dat acordul pentru demararea procedurilor de inlaturare a lui Lapadat de la carma administratiei locale il acuza pe acesta de dispret fata de cetateni si fata de lege, dezinteres fata de aplicarea legii fondului funciar, lipsa de initiativa legata de atragere de fonduri nerambursabile si incompetenta.
Prefectul de Mures, liberalul Ciprian Dobre a luat act de dorinta semnatarilor de a supune fotoliul lui Lapadat votului cetatenilor si a dispus formarea unei comisii care sa stabileasca daca sunt intrunite conditiile in vederea organizarii referendumului local. “Comisia nu va analiza motivele invocate”, a spus Dobre.
Reprezentantul Guvernului in teritoriu a adaugat ca a cerut Politiei si Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei sa verifice autenticitatea semnaturilor prezentate de initiatori, dar si daca acestea reprezinta 20 la suta din numarul locuitorilor cu drept de vot din comuna. El s-a ferit, insa, sa faca aprecieri la adresa activitatii primarului, desi reprezentantii PSD sustin ca initiativa destituirii acestuia apartine unui grup de consilieri PNL.
Astfel, purtatorul de cuvant al filialei social-democratilor, senatorul Cristian Radu Georgescu, a fost de parere ca grupul liberal condus de consilierul judetean Ioan Tosa face aceste demersuri din razbunare. “Asa cum am aflat noi, domnul consilier Tosa s-a ocupat de strangerea de semnaturi, mai ales din zonele locuite de rromi ale comunei Vanatori”, a declarat Georgescu. Potrivit acestuia, membrul CJ ar fi strans semnaturile inducandu-i in eroare pe tigani ca si-ar da acordul pentru primirea de ajutoare sociale si pachete cu ajutoare, iar pe unii i-a amenintat chiar ca ii va da afara din comuna daca nu iscalesc.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă