12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialReconstructia zonelor inundate din Banat se face in ritm de melc

Reconstructia zonelor inundate din Banat se face in ritm de melc

Ministrul-delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely, s-a declarat nemultumit de cum merge procesul de reconstructie a caselor din localitatea timiseana Otelec, puternic afectata de inundatii. Aflat pe parcursul intregii zile in sapte localitati unde sunt organizate santiere ale ANL, demnitarul a trecut de la extaz la agonie vazand cum se comporta firmele care s-au angajat sa reconstruiasca locuintele daramate de ape.
Daca la Sculea, Manastire, Sangeorge, Cruceni, Ionel si Foeni lucrurile merg cum merg, in Otelec ministrul a gasit un dezastru. Din cele 201 case care trebuie ridicate din temelii, la trei luni de la dezastru doar 70 de amplasamente au fost eliberate de moloz. Iar acolo unde se poate deja reconstrui Ð nici urma de muncitori.
Borbely s-a aratat socat ca “nici macar cand stiau ca vine tovarasul de la Bucuresti, nu s-au sinchisit sa apara la munca”. Chiar si sefii de santier ai celor trei firme care trebuie sa construiasca peste 90 de case si personalul ANL s-au lasat asteptati.
Pentru ca unul dintre sefii de santier ai firmei “Rotary” din Bucuresti nu isi mai amintea in ce data a dat inceput lucrarile, Borbely l-a amenintat ca daca nu se incadreaza in termenele de executie vor fi alese alte firme, care pot termina reconstructia la timp, pana in 20 august. “Asa e in Romania, trebuie sa vina cineva cu biciul, ca altfel nu se pune nimeni pe treaba”, a fost remarca guvernantului.
Oamenii din sat sunt la fel de nemultumiti de intarzierile de pe santiere pentru ca se tem ca iarna ii va prinde fara un acoperis deasupra capului. Ministrul le-a spus acestora sa fie mai solidari unii cu ceilalti, sa puna umarul la reconstructie, dar sa nu uite nici ca problemele din Moldova sunt mult mai mari si acolo va fi nevoie de mult mai multi bani.
“Asigurati-va casele! Statul nu avea obligatia sa va refaca locuintele, ci sa va ajute in limita posibilitatilor”, a insistat Borbely.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă