12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRecensamant secret in PSD Sibiu

Recensamant secret in PSD Sibiu

PSD Sibiu va trece in perioada urmatoare la un recensamant confidential al membrilor de partid dupa ce, in lunile trecute de la alegerile generale, membrii organizatiilor locale s-au imputinat. Unii dintre acestia, mai ales in zona municipiului Medias, au preferat sa plece singuri din fostul partid de guvernamant, altii au fost dati afara din cauza unor “nepotriviri de caracter” de ultima ora.
Potrivit unor surse din PSD, liderii filialei, in frunte cu presedintele Ioan Cindrea, doresc sa afle pe ce forte politice se mai poate baza organizatia judeteana in cazul unor alegeri anticipate. Primul care a abordat subiectul recensamantului intern ce va avea loc in toate filialele din tara, a fost Valeriu Corfariu, purtatorul de cuvant al organizatiei PSD din Medias, afectata de mai multe plecari din partid inregistrate de la inceputul acestui an.
Acesta a afirmat ca noua echipa de la conducerea partidului, in frunte cu Mircea Geoana, doreste reactualizarea listei de membri pe care se poate baza formatiunea politica, urmarindu-se “pastrarea in organizatii doar a celor care doresc acest lucru cu adevarat”.
Inaintea alegerilor generale, Ioan Cindrea, presedintele reconfirmat in functie al filialei sibiene, anunta ca organizatia judeteana numara peste 11.600 de membri. De atunci insa, randurile acestora s-au mai diluat si chiar o parte dintre cei 37 de primari ai partidului in judet s-au aratat dispusi sa schimbe macazul politic catre formatiunile politice din actuala Putere. In plus, au fost cazuri in care liderii social-democrati au renuntat la unii dintre membri. Asa este cazul fostului presedinte al organizatiei PSD din Cisnadie si presedinte al Asociatiei Cooperativelor Mestesugaresti “ATCOM”, Ioan Hambasan, care a fost exclus in urma cu aproape doua saptamani din partid.
La baza deciziei a stat nemultumirea multora dintre partenerii lui Hambasan din cadrul “ATCOM”, care au reclamat autoritatilor si filialei centrale UCECOM o serie de decizii dubioase de pe urma carora a avut de castigat doar liderul PSD si apropiatii ai sai. Pentru ca au considerat ca nu mai pot fi colegi cu o persoana banuita de activitati ilegale, social-democratii sibieni i-au retras acestuia calitatea de membru de partid.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă