15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRadu Sarbu, cu un picior in Partidul Conservator

Radu Sarbu, cu un picior in Partidul Conservator

Fostul presedinte al Fondului Proprietatii de Stat (FPS), Radu Sarbu, ar fi fost ofertat de conducerea Partidului Conservator sa se inscrie in formatiunea politica, acestea sunt ultimele informatii de la bursa zvonurilor din Cluj. Aceste zvonuri au fost, insa, negate categoric atat de Sarbu, cat si ce presedintele filialei clujene a PC, secretarul de stat Aurel Netin. Fostul presedinte al FPS a lansat, insa, o serie de sageti catre actuala conducere a PNTCD.
Sarbu, fost vicepresedinte taranist, a declarat ca el va ramane simplu membru al partidului. El a adaugat ca si-a oferit serviciile actualei conduceri a formatiunii politice, insa nimeni nu i le-a solicitat. Organizatia clujeana a acestui partid este condusa de unul dintre prietenii apropiati ai fostului presedinte al FPS, profesorul Serban Radulescu, fost director al Directiei Judetene de Sanatate Publica si fost candidat CDR la Primaria Cluj-Napoca.
Totodata, Sarbu a spus ca a avut o serie de oferte de a intra in alte partide in perioada 1992-2002, dar ca nicicand nu a parasit PNTCD. De altfel, el a declarat ca presedintele PC, Dan Voiculescu, reprezinta tocmai motivul pentru care face politica, adica intruchipeaza adversarul sau. Spusele sale au fost confirmate de liderul organizatiei clujene a Partidului Conservator, Aurel Netin.
Pe de alta parte, fostul presedinte al FPS a atacat actuala conducere a partidului sau. El a afirmat ca sub conducerea primarului din Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, PNTCD nu ar avea sanse sa ajunga in Parlament. Mai mult, Sarbu sustine ca din cunostintele sale, o serie de modificari ale conducerii partidului si ale statutului sau nu ar fi fost inregistrate la Tribunalul Bucuresti, asa cum prevede legea, astfel ca din punctul de vedere al documentelor, cel care conduce PNTCD este tot fostul premier Victor Ciorbea.
Remarcile fostului vicepresedinte al taranistilor nu sunt singurele. La randul sau, fostul prefect al Clujului si ex-presedintele filialei PNTCD Bogdan Cerghizan, a criticat decizia de a schimba numele partidului in Partidul Popular Crestin-Democrat. De altfel, instanta a refuzat sa inregistreze transformarea PNTCD in PPCD.
De asemenea, mai exista un contestatar, Lucian Orasel, care a cerut organizarea unui congres extraordinar al taranistilor care sa demita actuala conducere si sa decida pastrarea denumirii vechi a partidului intemeiat de Iuliu Maniu si Ion Mihalache.
Exista si o serie de tensiuni intre vechii taranisti care nu agreeaza schimbarea denumirii formatiunii politice si politicienii care provin din Uniunea pentru Reconstructia Romaniei, care a fuzionat cu PNTCD in luna martie a acestui an. Se pare, insa, ca aceste tensiuni nu sunt atat de puternice incat sa prefigureze o ruptura in partid. PNTCD este in acest moment cel mai bine reprezentat partid neparlamentar in administratia locala.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

Vântul puternic a suspendat manevrele în porturile de la Marea Neagră

Vântul puternic suspendă, sâmbătă, manevrele în porturile de la Marea Neagră, potrivit jurnalul.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă