7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialRadicalii lui Viktor Orban sprijina infiintarea Partidului Civic Maghiar

Radicalii lui Viktor Orban sprijina infiintarea Partidului Civic Maghiar

TARGU-MURES. Radicalii maghiari de la Targu-Mures au demarat oficial, duminica, campania de strangere de semnaturi in vederea inregistrarii Partidului Civic Maghiar. Ei au fost incurajati in acest sens de discursul presarat de invective la adresa liderilor UDMR si a Guvernului de la Budapesta, rostit de ziaristul ungar Bayer Zsolt.
“Daca ar putea exista un partid maghiar in afara de UDMR, atunci din virtute secuiasca sa-l votati!”, le-a spus celor circa 100 de maghiari prezenti la reuniune Bayer, care a avut in trecut interdictie de a intra in Romania din cauza discursurilor sale instigatoare. Potrivit jurnalistului, sustinator al politicii FIDESZ si a lui Viktor Orban, Uniunea condusa de vicepremierul Marko Bela nu a facut nimic timp de 15 ani, decat sa-si urmareasca interesele personale ale liderilor sai.
“Voua vi se cuvine autonomia, cum li se cuvine tuturor europenilor”, a mai spus Bayer Zsolt. El a lansat o serie de invective la adresa liderului UDMR, dar si la adresa Puterii de la Budapesta, despre care a mai aratat ca are un comportament duplicitar.
“Toata lumea zice ca e cea mai performanta politica cea de compromis, dar nu este asa. Marko este cel care se intelege cu toti. Toti isi sterg picioarele pe capatana lui si el isi cere scuze. Noi incercam sa-l gonim pe Feri al nostru, dar goniti-l si voi pe Marko al vostru”, a mai afirmat ziaristul, referindu-se la premierul ungar Ferenc Gyurcsany si la liderul UDMR, Marko Bela.
Radicalii maghiari din Mures si-au propus sa adune circa 4.000 de semnaturi din judet si cate 800 din Bistrita-Nasaud, Sibiu, Alba si Iasi. “Credem ca cel tarziu in 15 ianuarie 2006 vom termina cu strangerea acestor semnaturi”, a spus liderul Uniunii Civice a Maghiarilor Mures, Berekmeri Sandor. El a completat ca partidul care se va infiinta va functiona paralel cu UCM.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă