14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPSD si-a indreptat tunurile spre sefii administratiei din Timis

PSD si-a indreptat tunurile spre sefii administratiei din Timis

PSD Timis si-a lansat artileria grea, profitand de degringolada de pe scena politica nationala. Dupa ce au facut rapoarte la adresa prefectului Ovidiu Draganescu (PNL) si a primarului Gheorghe Ciuhandu, a venit randul Consiliului Judetean. A iesit la rampa Titu Bojin, liderul consilierilor social-democrati din institutie, si Alexandru Factor, consilier judetean.
Intr-un raport la care se lucreaza de un an, de cand s-a schimbat conducerea administrativa judeteana, si care se intinde pe zece pagini, Bojin il acuza pe liderul CJ, Constantin Ostaficiuc (PD), ca nu a facut nimic pentru Timis.
Drumurile ori au ramas la fel ori s-au si stricat mai tare, neintelegerile dintre cele doua partide care formeaza Alianta “D.A.” au intarziat construirea deponeului ecologic, efectele inundatiilor au fost gestionate prost, fondurile s-au distribuit preferential unor primari, numirea pe functii la societatile descentralizate s-a desfasurat intr-o nebuloasa totala – sunt doar cateva dintre “bilele negre” pentru care Bojin si restul social-democratilor considera ca administrarea judetului nu este satisfacatoare. Intr-un an de guvernare judeteana a Aliantei “D.A.”, PSD Timis vede doar demagogie si aroganta si asta pentru ca Ostaficiuc ii trateaza “de sus” pe cei din Opozitie.
Pe baza unor informatii “personale neoficiale”, Bojin a mai spus ca la nivelul Guvernului se va incerca schimbarea majoritatii. Optimist, el spera ca se va face asa ceva si la nivelul judetului. In aceste conditii “ar fi corect ca actuala conducere a Consiliului Judetean sa-si dea demisia”, sustine consilierul PSD.
Interesant este ca in opinia lui Bojin, daca liderul CJ ar trece la social-democrati ar putea prinde chiar aceeasi functie in institutie. “Am analizat serios o asemenea oferta”, a adaugat consilierul. El a fost mai bland cu unul dintre vicepresedintii CJ, Marius Popovici (presedinte al filiala PPCD Ð n.r.) pe care a spus ca l-ar mentine in functie pentru ca aduce calorifere si calculatoare din Germania.
Afirmatiile lui Bojin au fost catalogate de Popovici drept o gluma. “Cum ar putea sa faca majoritate in CJ, cand ei au doar 10 consilieri, iar Alianta are 19?” a spus acesta. In plus, vicepresedintele institutiei i-a recomandat consilierului PSD “sa nu mai faca galagie si sa aiba grija ca nu-i bata procuratura la usa”.
In schimb, Constantin Ostaficiuc a avut o singura declaratie, un citat poetic: “E usor a scrie versuri, cand nimic nu ai ce spune”.

Sipos: “un rege-bufon” al PSD

In raportul PSD asupra activitatii din cadrul Consiliului Judetean se aminteste, fara a nominaliza, si de “metehnele” fostului presedinte al institutiei, Dan Ioan Sipos, demisionat din PSD, actualmente membru in Partidul Conservator, prin prisma unor proiecte initiate sub conducerea sa. Proiectul “Interporto” denumit “Interhoto”, Parcul Tehnologic si Industrial, unele privatizari pentru care au votat social-democratii la vremea respectiva, devin acum proiecte fara beneficii. Despre colaborarea in cadrul Euroregiunii DKMT, Bojin a spus ca era mai dezvoltata inainte, pentru ca “in perioada 2004 se mai facea o sedinta, se mai tragea o vanatoare, se mai facea un chef de pomina, se mai lua cate un doctorat in strainatate”.
Toate acestea fac referire la activitatile lui Sipos, numit acum de liderul PSD din CJ “un rege-bufon care a fost pus pe listele partidului doar teoretic”. Titu Bojin este unul din cei mai controversati membri PSD.
La finalul intalnirii cu presa a social-democratilor, jurnalistii au fost invitati la “un pahar de vorba” la Hotelul “International”, fosta resedinta a familiei Ceausescu, daruita de fostul sef al CJ, Sipos, omului de afaceri Ovidiu Tender.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă