7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialProtestul studentilor, o actiune slab coordonata

Protestul studentilor, o actiune slab coordonata

Uniunea Studentilor din Romania (USR) a organizat ieri un miting mai putin obisnuit, practic un fel de bascalie. Concret, in jur de 100 de studenti de la Universitatea Politehnica Bucuresti s-au strans in fata Facultatii de Stiinte Aplicate si au improvizat, fara prea multa inspiratie, o actiune care nu a atras prea mult atentia.

Nici macar a colegilor lor, desi liderii organizatiilor studentesti afirma ca studentii sunt nemultumiti de conditiile de cazare din camine, nivelul burselor, modul de decontare a abonamentelor pe transportul in comun etc. Cativa studenti din conducerea USR au incercat sa anime mitingul si sa-i incite pe diversi colegi de-ai lor sa-si spuna parerea vizavi de pozitia actuala de a fi student.
“Sunteti multumiti de camin? Va ajunge bursa? etc., sunt cateva din intrebarile la care organizatorii cereau parerea celorlalti studenti. Un alt ingredient al mitingului a fost “mistoul”. In momentul in care un student a spus ca nu-i ajunge bursa (unii nu s-au sfiit sa spuna ca este insuficienta pentru discoteca), alti cativa nu s-au ferit sa faca misto de el si sa comenteze intre ei “Bravo! Dar el nici nu are bursa. N-are nici o treaba. Vorbeste si el…”.
Oricat s-au straduit, tinerii care au facut bascalie, desi astfel nu le vor demonstra guvernantilor ca sunt atat de interesati cat afirma, nu prea au reusit sa convinga. Dovada ca prea putini au fost interesati, participarea fiind extrem de slaba – nici macar 1% din totalul celor care invata la UPB.
Doar la huiduieli tinerii au stat ceva mai bine, inclusiv la muzica ce a pigmentat mitingul. Ceva mai originali au fost prin modul de a cere Executivului sa aloce 6% din PIB. Stransi pe un cearceaf alb, organizatorii le-au solicitat studentilor prezenti sa faca o donatie pentru invatamant si restul Guvernul. La fel de timizi, unii au aruncat cativa lei, bilete perforate de RATB, chiar si un card bancar si au simulat ca-si vand cursurile din anii mai mici sa faca rost de fonduri pentru scoala. Un miting facut in bascalie, fara o participare care sa dovedeasca Puterii ca le pasa si pot fi o forta. Nici vorba de mitingurile din trecut sau puternica miscare studenteasca din vremea lui Marian Munteanu. Solidaritatea a apus si societatea romaneasca se caracterizeaza prin individualism, deci se descurca fiecare cum poate.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă