6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialProtest studentesc impotriva majorarii taxelor de studiu

Protest studentesc impotriva majorarii taxelor de studiu

SIBIU. Aproape 400 de studenti de la mai multe facultati ale Universitatii “Lucian Blaga” (ULS) din Sibiu au protestat, marti, in fata sediului rectoratului impotriva recentelor decizii de majorare a taxelor de scolarizare. Tinerii au scandat lozinci si au manifestat in special impotriva majorarii acestor sume.
“Protestam pentru ca s-au luat aceste decizii peste capetele studentilor, iar atunci cand s-a hotarat majorarea taxelor nu am avut nici macar un reprezentant in sedinta Senatului sau in consiliile de administratie ale facultatilor. Daca nu suntem chemati la negocieri, vom protesta si saptamana viitoare”, a declarat unul dintre participantii la miscarea de protest.
De cealalta parte, reprezentantii ULB considera ca studentii au inteles situatia gresit, ca nu era nevoie de proteste si scandal pentru a obtine rezolvarea listei lor de revendicari. “Toate propunerile si revendicarile celor care au protestat in fata Rectoratului au fost prezentate, inregistrate si discutate in sedinta Senatului ULB din 14 noiembrie. Tinerii sustin ca nu au avut reprezentanti in Senat si ca nu sunt consultati, dar ei sunt cei care nu fac apel la aceste drepturi care le sunt oferite prin lege. Reprezentantii lor au ales sa nu participe la sedintele Senatului, nu i-a dat nimeni afara”, a afirmat purtatorul de cuvant al universitatii, Daniela Maria Flucsa.
Potrivit sursei citate, lista cu revendicari prezentata de studentii protestatari va fi reanalizata la nivelul conducerii ULB.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă