Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proiecte comune intre Constanta si Padova

Prefectul Constantei, Danut Culetu, a primit ieri, la sediul institutiei, o delegatie italiana condusa de Roberto Tosetto, asesor pentru munca si formare profesionala al provinciei Padova. Scopul vizitei a fost identificarea de proiecte comune de ...

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

22.11.2005 - 00:00
Prefectul Constantei, Danut Culetu, a primit ieri, la sediul institutiei, o delegatie italiana condusa de Roberto Tosetto, asesor pentru munca si formare profesionala al provinciei Padova. Scopul vizitei a fost identificarea de proiecte comune de colaborare intre cele doua regiuni. Printre domeniile prioritare se numara mobilizarea si integrarea resurselor locale pe piata muncii, folosind experienta italiana in ceea ce priveste conversia si reconvensia profesionala a fortei de munca.
Cu aceasta ocazie, prefectul judetului Constanta a declarat ca mobilitatea fortei de munca este foarte importanta pentru noi si a declarat ca multi romani isi dovedesc deja calitatile profesionale in tarile Uniunii Europene. Fara sa uite ca este de profesie bancher, Danut Culetu a precizat ca judetul Constanta are extrem de multe oportunitati de investitii pentru oamenii de afaceri italieni. Prefectul a subliniat importanta investitiilor pornite de la zero, asa-numitele "green field", dar a mentionat si cateva dintre proiectele importante derulate in zona, printre care se numara implicarea unei firme italiene in dezvoltarea Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda. "Va oferim suportul logistic si infrastructura pentru a sustine investitiile din acest judet", a precizat Danut Culetu. In acest sens, el le-a oferit oaspetilor o discheta care contine disponibilitatile investitionale de la fiecare primarie din judet. In replica, Roberto Tosetto a declarat ca este placut surprins de acest judet, unde a gasit dinamism si disponibilitate. Printre celelalte proiecte comune de colaborare intre Constanta si Padova se numara schimbul si integrarea datelor si informatiilor cu privire la forta de munca si a formarii continue, favorizarea de noi contacte cu actorii socio-economici, politici si institutionali la diverse niveluri, dezvoltarea interactiunii cu diverse institutii si furnizarea de sprijin tehnic cu privire la serviciile de ocupare a fortei de munca, definitivarea, elaborarea si gestionarea programelor si proiectelor comune in ceea ce priveste ocuparea si formarea profesionala a fortei de munca.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...