Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Program national pentru cercetare

Ministerul Educatiei si Cercetarii a lansat Programul National "Cercetare de Excelenta" - CEEX. Manifestarea a avut loc concomitent in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, si are ca scop stimularea dezvoltarii colaborarii intre unitatile si ...

Share

Rl online 0 comentarii

02.06.2005 - 00:00
Ministerul Educatiei si Cercetarii a lansat Programul National "Cercetare de Excelenta" - CEEX. Manifestarea a avut loc concomitent in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, si are ca scop stimularea dezvoltarii colaborarii intre unitatile si institutiile de cercetare-dezvoltare, universitatile si mediul economic, cu impact in cresterea calitatii cercetarii in Romania. Din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii la festivitatea de lansare a programului de la Constanta a participat Alexandru Aldea, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.
Festivitatea de lansare a Programului National "Cercetare de Excelenta" a fost deschisa de prefectul judetului, Danut Culetu. Inca din luna februarie s-au luat masuri in vederea constituirii demersului unic de dezvoltare a cercetarii prin parteneriatul incheiat intre judetele Constanta si Tulcea - "Parteneriat regional pentru dezvoltare durabila" - in contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
Un alt motiv pentru constituirea programului se refera la decalajul care desparte tara noastra de tarile membre al Uniunii Europene prin problemele cu care se confrunta sistemul de invatamant, subfinantarea activitatii de cercetare. Astfel, se doreste promovarea valorilor europene la Marea Neagra. Aceste valori se refera la traditia de secole si la istoria continentului, la diversitatea culturala, dar si dezvoltarea durabila orientata catre cooperare. Acest concept al dezvoltarii durabile poate fi definit ca o satisfacere a cerintelor generatiilor prezente, fara a compromite abilitatea generatiilor urmatoare de a-si satisface aceste cerinte.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...