15.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialProfesorii ameninta cu declansarea grevei generale

Profesorii ameninta cu declansarea grevei generale

Ieri, intre orele 11-14, peste 150 de cadre didactice, sindicalisti de la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Sindicatelor din Invatamant “Spiru Haret” si Federatia Nationala Sindicala “Alma Mater” au pichetat Primaria si Prefectura Capitalei.

Actiunea celor trei federatii sindicale nu s-a rezumat la pichet doar in Bucuresti, astfel de proteste avand loc in toata tara. Profesorii, care sunt nemultumiti de bugetul alocat Educatiei in 2006, anume doar 4%, fata de 6%, cat au cerut ei, ameninta cu greva generala. In cursul acestei saptamani, birourile executive ale celor trei federatii sindicale vor decide asupra declansarii grevei generale pe o perioada limitata. In cazul in care negocierile cu Executivul privind revendicarile lor vor esua, cadrele didactice vor intra in greva pe termen nelimitat. “Greva se va declansa mai repede decat vor fi ei in stare sa discute bugetul in Parlament”, a spus Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei “Spiru Haret”.
Bugetul total insuficient, care l-a facut si pe ministrul Mircea Miclea sa-si dea demisia, nemultumeste intregul sector al Educatiei.
“Cu un buget mai mic decat cel din 2005 nu putem intra in Uniunea Europeana decat cu capul plecat”, spune Mariana Becic, secretar general al FSLI.
O delegatie a celor trei federatii sindicale a depus un memoriu la Prefectura Bucuresti, printre revendicarile formulate fiind: alocarea a 6% din PIB in 2006, dublarea salariilor in invatamant pana la 1 ianuarie 2007, negocierea strategiei de descentralizare a invatamantului preuniversitar, mentinerea titularizarii in invatamant, acordarea tichetelor de masa, a unui fond de carte de specialitate etc.

Cele mai citite

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...
Ultima oră
Pe aceeași temă