6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialProfesori sechestrati

Profesori sechestrati

Munca de cadru didactic este una dintre cele mai solicitante meserii. Pe langa responsabilitatile enorme pe care un profesor si le asuma, el trebuie sa faca fata si unui program care este destul de obositor.
Tocmai greutatea acestei meserii nu a fost inteleasa de un primar dintr-o localitate constanteana care a decis sa sechestreze toate cadrele didactice in scoala respectiva pe motiv ca programul de lucru normal este de opt ore. Acesta conditiona decontarea cheltuielilor de transport pentru profesorii care faceau naveta de respectarea celor opt ore de munca, desi unii profesori aveau doar 2 sau 3 ore intr-o zi. Toate acestea s-au desfasurat prin complicitatea directorului de scoala, care a fost de acord cu decizia primarului. “Intr-o zi, a venit la inspectorat un cadru didactic care m-a rugat sa-i semnez o delegatie prin care justifica unde a fost in cele opt ore in care trebuia sa stea la scoala. Am zis ca nu semnez asa ceva, pentru ca este inadmisibil si m-am deplasat in localitatea respectiva pentru a discuta cu primarul”, a declarat seful Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, prof. Dima Zainea. Acesta a mai spus ca profesorii s-au plans de faptul ca sunt sechestrati in unitatea de invatamant si ca primarul i-a amenintat ca nu deconteaza cheltuielile legate de transport decat dupa opt ore de munca pe zi.
“Primarul a lucrat in cadrul CFR si stia un singur lucru: programul normal de munca trebuie sa fie de opt ore! Asa ca a luat masuri, tinand profesorii practic arestati in scoala”, a mai explicat inspectorul general Dima Zainea. Acesta a afirmat ca situatia a fost rezolvata imediat, insa zvonurile despre situatia creata circula foarte repede, astfel ca nici un profesor nu vrea sa lucreze la scoala din comuna respectiva.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă