12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul Mircea Hava blocheaza afacerea "Diskont"

Primarul Mircea Hava blocheaza afacerea “Diskont”

Piata agroalimentara din cartierul Cetate al municipiului Alba Iulia este de mai multa vreme in centrul unui scandal intre conducerea Primariei, respectiv primarul Mircea Hava, si omul de afaceri Nicolae Oancea. Disputele au ajuns pana acolo incat edilul a solicitat, oficial, exproprierea unei suprafete de teren aflat in proprietate privata pentru interes de utilitate publica.
Conducerea municipalitatii intentioneaza sa construiasca in zona, pe banii bugetului local, o hala agroalimentara, insa nu detine in proprietate decat o suprafata de teren care nu permite realizarea acestei investitii. De cealalta parte, omul de afaceri Nicolae Oancea vrea sa construiasca un supermarket in apropierea pietei, insa nici el nu are in proprietate tot terenul necesar.
De mentionat ca piata agroalimentara este administrata in prezent de firma lui Oancea. Acesta din urma a prezentat de mai multe ori in Consiliul Local un proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu al noului supermarket, insa de fiecare data a fost respins sau prelungit din diferite motive.
Ultima amanare s-a datorat faptului ca in proiect nu existau suficiente spatii de parcare sau acestea nu erau amplasate corespunzator. Impotriva omului de afaceri s-au ridicat si locatarii din zona care au protestat impotriva construirii noii unitati.
La initiativa primarului Mircea Hava, Consiliul Local a aprobat un proiect de hotarare privind avizarea unei documentatii tehnice – studiu de prefezabilitate pentru piata agroalimentara Cetate. Ulterior, a fost realizat si votat de consilieri si un plan urbanistic de detaliu referitor la construirea unei hale inchise in interiorul careia ar urma sa fie comercializate produsele agricole.
Membrii CL au avizat, ieri, propunerea primarului privind demararea procedurilor de expropriere a terenurilor private detinute de trei persoane fizice, intre care se regaseste si Nicolae Oancea. “Nu mai putem astepta si vom declansa procedura de expropriere”, le-a spus Hava consilierilor.
In hotararea de CL se propune CJ constituirea unei comisii care sa realizeze cercetarile prealabile pentru declansarea procedurii de expropriere. Declararea utilitatii publice a terenurilor va fi facuta ulterior de CJ. Intre membrii comisiei se vor regasi si trei consilieri locali, respectiv Pavel Cimpoies (PD), Doina Harda (PSD) si Ion Lazar (PNL).

Cele mai citite

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...
Ultima oră
Pe aceeași temă