15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimaria Satu Mare va cumpara autobuze fabricate la Arad

Primaria Satu Mare va cumpara autobuze fabricate la Arad

Primaria municipiului Satu Mare va achizitiona de la SC “Astra BUS” Arad zece autobuze noi pentru a innoi parcul auto al firmei “Transurban”.
Firma aradeana a castigat licitatia organizata de Primarie, iar contractul dintre cele doua parti va fi semnat in perioada urmatoare.
Pentru aceasta licitatie au cumparat caietul de sarcini 14 firme, dar la licitatie s-au prezentat doar patru, dintre care doua din Bucuresti, una din Arad si una din judetul Ilfov, care depus oferte cu valori cuprinse intre 1,5 si 2,2 milioane de euro. Desi nu a fost cea mai buna din punct de vedere financiar, oferta celor de la “Astra Bus” a fost considerata cea mai buna, din punct de vedere tehnic, firma aradeana urmand sa livreze autobuze “Iris Bus”.
Din cauza costurilor foarte ridicate, un autobuz nou fiind estimat la 100.000-200.000 de euro, cumpararea celor zece mijloace de transport in comun se va face in leasing.
Dupa intocmirea contractului cu SC “Astra Bus”, Primaria Satu Mare va achita un avans de pana la 30 la suta, diferenta urmand sa fie platita in urmatorii trei ani.
In prezent, SC “Transurban” dispune de 40 de autobuze dintre care 80 la suta sunt mai vechi de 30 de ani, prezentand un pericol pentru calatori.

Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă