13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimaria Resita, actionata in instanta din cauza benzinariilor

Primaria Resita, actionata in instanta din cauza benzinariilor

Intre reprezentantii Primariei municipiului Resita (judetul Caras-Severin) si unii locuitori a izbucnit un adevarat razboi care are ca disputa spatiile verzi din oras. In oras, aflat pe malurile inguste ale Barzavei, cea mai mare criza se intalneste la terenurile de constructie. Acesta este de fapt si motivul, alaturi de starea proasta a drumurilor de legatura, pentru care marii investitori ocolesc zona.
Mai mult, Consiliul Local a inceput sa elibereze autorizatii de constructie fara a lua in calcul si parerile cetatenilor. Astfel, la intersectia aleii Herculane cu strada Fagarasului se construieste o biserica penticostala, aceasta fiind vis-a-vis de cea romano-catolica. La intersectia strazii Progresului cu aleea Dacia, vis-a-vis de aleea Tineretului, este alt santier in lucru, iar un altul este in pregatire la intersectia bulevardelor Revolutiei din Decembrie cu A. I. Cuza in zona Mociur. Aici, pe un perimetru de nici 500 de metri, Consiliul Local a aprobat constructia unei a treia benzinarii langa altele doua deja existente.
De aceasta data, cu toate ca in respectivul parc se afla si doua monumente ale naturii ocrotite de lege – este vorba de doi copaci cu lalele – Agentia de Mediu Caras-Severin si-a dat acordul de constructie desi proiectului i se opun toti locuitorii din zona. Tinand cont de faptul ca o asociatie de proprietari a dat Primaria in judecata tocmai din aceasta cauza, primarul Liviu Spataru refuza deocamdata sa semneze autorizatia care sa permita inceperea lucrarilor.
Unele constructii demarate in urma cu trei ani si care trebuiau finalizate inca din 2004 nu sunt gata nici acum. Mai grav este faptul ca dupa stadiul in care se afla lucrarile la aceasta data si dupa ritmul in care se desfasoara activitatea pe santier, probabil ca imobilele nu vor fi terminate nici peste alti doi ani.
Problema constructiilor ridicate “la ochi” este specifica perioadei de dupa Revolutie, cand, in lipsa planurilor de sistematizare, constructiile haotice au invadat in special spatiile verzi.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă