Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primaria Hunedoara a deblocat conturile SC "Mittal Steel"

Conducerea "Mittal Steel" Hunedoara a decis sa achite impozitul pe cladiri stabilit de Primarie, astfel ca luni au fost deblocate conturile societatii. Primarul municipiului, Nicolae Schiau, a declarat ca a incheiat negocierile cu reprezentantii ...

Share

Rl online 0 comentarii

02.08.2005 - 00:00
Conducerea "Mittal Steel" Hunedoara a decis sa achite impozitul pe cladiri stabilit de Primarie, astfel ca luni au fost deblocate conturile societatii. Primarul municipiului, Nicolae Schiau, a declarat ca a incheiat negocierile cu reprezentantii firmei, legate de achitarea taxelor si impozitelor pe cladiri ale combinatului siderurgic. Potrivit acestuia, au avut loc mai multe runde de negocieri cu conducerea "Mittal Steel", care nu voia sa achite pentru anul acesta suma aferenta impozitului pentru cladiri.
Schiau a spus ca, in urma unei evaluari efectuate de specialisti, societatea a ajuns la concluzia ca pentru 2005, pentru impozitul aferent cladirilor pe care le detine, firma ar urma sa achite doar 400.000 de lei noi (4 miliarde lei vechi), in loc de 4 milioane de lei noi (40 de miliarde lei vechi), cat a fost stabilit initial. "Noi nu am putut fi de acord cu suma de 400.000 de lei noi, decat daca aceste cladiri, pentru care trebuie sa se plateasca impozit, ar fi fost distruse, ceea ce nu s-a intamplat. In aceste conditii, nu am fost de acord cu propunerea "Mittal Steel" si am cerut blocarea conturilor societatii si am pus poprire pentru suma de 4 milioane de lei noi (40 de miliarde lei vechi). In urma negocierilor, s-a ajuns la concluzia ca vor fi achitate 40 de miliarde lei, impozit pe cladiri pentru 2005", a afirmat primarul. Astfel, conturile societatii au fost deblocate luni.
Pe de alta parte, in urma protocolului incheiat, anul trecut, intre Primarie si "Mittal Steel", pentru achitarea a 750.000 de dolari, in trei ani, in contul datoriilor anulate la privatizarea combinatului siderurgic municipalitatea va primi, marti, cei 500.000 de dolari rest de plata. "Acesti bani vor intra la bugetul local al orasului.Vreau sa achit din facturile restante Primariei, care se ridica la aproximativ 4 milioane lei noi (40 de miliarde lei vechi) cu acesti bani", a adaugat Schiau.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...