6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimăria Capitalei a validat câștigătorul concursului pentru realizarea unui logo reprezentativ al...

Primăria Capitalei a validat câștigătorul concursului pentru realizarea unui logo reprezentativ al Bucureștiului

Primăria Capitalei a validat câștigătorul concursului pentru realizarea unui logo reprezentativ al Bucureștiului, potrivit unui comunicat de presă.

„Decizia juriului privind câștigătorul concursului pentru realizarea unui logo reprezentativ pentru municipiul București a rămas definitivă, după ce lucrarea aleasă a fost expusă public de către organizatori timp de o săptămână, interval în care puteau fi formulate sesizări privind originalitatea acesteia sau similitudinea cu alte logo-uri existente. Câștigătorul este Alexandru Mihai Nenciu, iar înmânarea premiului și semnarea contractului de cesiune a drepturilor de autor vor avea loc în perioada imediat următoare", precizează sursa citată.


Citește și:  Lucrarea care ar deveni logo al Capitalei, după descalificarea proiectului anterior, este criticată pe motiv că seamană cu desenul dintr-un manual de geometrie 

Alegerea unei imagini reprezentative pentru Capitala României a generat dezbateri ample în mediul online, care continuă și după ce primul proiect declarat câștigător a fost descalificat.


În urma numeroaselor solicitări primite din partea publicului, toate lucrările participante au fost expuse pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului București, cu excepția celor pentru care autorii au transmis explicit solicitarea de a nu fi publicate. În funcție de aprecierea pe care o vor primi din partea publicului, unele dintre aceste logo-uri vor primi premii simbolice pentru popularitate, iar autorii vor fi incluși într-o bază de date pentru a fi solicitați pentru lucrări viitoare de grafică de către instituțiile subordonate ale Primăriei Capitalei.


Citește și:  FOTO. Bucureștiul are un nou logo. Desenul reprezintă patru edificii cunoscute în Capitală

Bucureștiul are un nou logo, după ce precedentul a fost descalificat din cauza că semăna cu logoul orașului Taipei. Conform unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei, este vorba despre Alexandru Mihai Nenciu, a cărui propunere de logo era următoarea clasată în funcție de punctaj.


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă