9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimăria Capitalei: Luminile de Crăciun se vor aprinde în trei etape, începând...

Primăria Capitalei: Luminile de Crăciun se vor aprinde în trei etape, începând de duminică

Primăria Capitalei informează că cele peste 2,5 milioane de beculeţe montate pentru Sărbătorile de Iarnă se vor aprinde în trei etape, prima având loc duminică, de la ora 18.30, când primarul general Sorin Oprescu va da startul din Piaţa Timpului, potrivit Mediafax.

Evenimentul va fi transmis live pe mediafaţa magazinului Cocor din Capitală, Piaţa Timpului fiind în vecinătate. Cocor a anunţat că Oprescu va aprinde luminile la ora 17.00, însă Primăria Capitalei a informat: “Primarul general, Sorin Oprescu, va da startul Sărbătorilor de Iarnă, duminică, 4 decembrie, în Piaţa Timpului din Capitală. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.30, când vor fi aprinse luminile de Sărbători”.

Având în vedere că, în comparaţie cu anul trecut, în Capitala au fost montate cu aproximativ 12 la sută mai multe leduri (peste 2,5 milioane de beculeţe ecologice), şi pentru a evita apariţia unor eventuale defecţiuni, anul acesta luminile de sărbători vor fi aprinse treptat, mai spune administraţia într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Etapa I are loc duminică, ora 18.30, când vor fi aprinse beculeţele din zonele Piaţa Victoriei, B-dul Lascăr Catargiu, Piaţa George Enescu, B-dul Unirii (Mircea Voda-Piaţa Constituţiei, Piaţa Romană, B-dul Gheorghe Magheru, B-ddul IC Bratianu, Piaţa Universităţii, Fântâna de lângă Facultatea de Arhitectură, Calea Victoriei, Piaţa Romă, intrările în Centrul Istoric, Piaţa Sf. Anton, Pod Mihai Vodă (Naţiunile Unite), proiecţie Cercul Militar, proiecţie ASE, proiecţie Facultatea de Arhitectură, Proiecţii Piaţa Roma.

Etapa a II-a de iluminare va avea loc în noaptea de duminică spre luni, urmând a fi aprinse ledurile din Piaţa Constituţiei, B-dul Regina Elisabeta, Soseaua Kiseleff (Piaţa Victoriei-Arcul de Triumf), Proiecţie Primărie.

Iar etapa a III-a, în noaptea de luni spre marţi, când se vor aprinde Arcul de Triumf, ªoseaua Kiseleff (Arcul de Triumf-Piaţa Presei Libere), B-dul Aviatorilor, B-dul Constantin Prezan, Piaţa Presei Libere, Fântâna Mioriţa, Soseaua Bucureşti-Ploieşti, B-dul Dacia, Calea Dorobanţi, Piaţa Operei, Pasaj Pipera-Tunari, Intrare municipiul Bucureşti, Piata Spania.

Iluminatul de sărbători în municipiul Bucureşti va fi complet aprins marţi, 6 decembrie 2011.
În acest an, pe lângă milioanele de beculeţe, mai multe clădiri emblematice din Bucureşti vor fi “impodobite” de holograme cu tematica sărbătorilor de iarna.

Astfel, bucureştenii se vor putea bucura de aspectul inedit pe care îl vor îmbrăca Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primăriei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta, Cercul Militar Naţional, Universitatea de Arhitectura şi Urbanism “Ion Mincu”, dar şi locuri reprezentative precum Piaţa Roma, situată la intrarea în Centrul Istoric.

Numărul total de beculeţe aprinse va fi de 2.607.832, iar 21,3 kilometri vor fi iluminaţi festiv.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă