15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPresiuni ale Aliantei "D.A." pentru "repolitizarea" scolilor din Alba

Presiuni ale Aliantei “D.A.” pentru “repolitizarea” scolilor din Alba

Doi directori de unitati de invatamant din Alba, membri PSD, reclama presiunile la care au fost supusi din partea liderilor Aliantei “D.A.” si a conducerii Inspectoratului Scolar Judetean pentru a demisiona din functie. Ion Tomoioaga, directorul adjunct al Colegiului “Inochentie Micu Klein” din Blaj, a declarat, ieri, ca a fost vizitat de presedintele organizatiei din acest oras a PD, viceprimarul Gheorghe Rotaru, care i-a cerut sa demisioneze.
De asemenea, directorul Scolii Generale din Petresti (municipiul Sebes), Nicolae Serbanescu, a afirmat ca a fost fortat sa demisioneze, in conditiile in care nu ar fi putut sa lucreze “sub presiune”. Presedintele PSD Alba, Ioan Rus, a spus ca partidul va initia plangeri penale pentru santaj impotriva celor care au initiat presiunile asupra directorilor PSD.
Ion Tomoioaga a afirmat ca vizitele si telefoanele din partea viceprimarului au inceput imediat dupa ce noul director al Colegiului, Dan Balu (PD), a fost instalat in functie, la sfarsitul saptamanii trecute. De mentionat ca fostul director general al unitatii de invatamant, Radu Selagea, a demisionat tot in urma unor presiuni reclamate de directorul adjunct.
“Dupa numirea noului director al colegiului, am fost vizitat de viceprimarul Gheorghe Rotaru care mi-a spus ca ar fi bine sa-mi dau demisia pentru ca se doreste o echipa de conducere a Aliantei. Am spus ca nu demisionez pentru ca am contract de management care mai este valabil inca un an. A continuat din ora in ora sa imi dea telefoane si sa-mi ceara sa demisionez. Nu mi s-a adus nici o acuzatie”, a adaugat directorul. El a completat ca functia pe care o ocupa este vizata de profesorul Gheorghe David, membru PNL.
La randul sau, fostul director al Scolii Generale din Petresti, Nicolae Serbanescu, a spus ca mai avea contract de management pana in 2006 si ca inspectiile initiate de Inspectoratul Scolar nu au scos in evidenta probleme in activitate. Dupa demisia acestuia, conducerea ISJ a numit cu delegatie un director cu adeziune la PNL.
Liderul organizatiei judetene a PSD, Iona Rus, a mai prezentat si o scrisoare semnata de 11 profesori de la scoala Generala “Silviu Carpinisanu” din Sebes, care protesteaza fata de numirea la conducerea institutiei de invatamant a profesorului Rodica Balutiu. “In august 2005 s-au facut presiuni sistematice asupra directorului Ioan Irimie pentru a demisiona din functie ca sa fie numita director Rodica Balutiu. Profesorul Irimie a fost chemat de nenumarate ori la Inspectoratul Scolar pentru a-si prezenta demisia, iar pana la urma a acceptat. Ar trebui demascate metodele de intimidare a directorilor si de promovare a oamenilor in functii pe criterii politice de catre Alianta "D.A."”, se precizeaza in scrisoarea profesorilor.
Cadrele didactice semnatare au mai mentionat in document ca noul director a fost implicat intr-un scandal soldat cu acordarea in conditii dubioase a gradului I didactic pentru un profesor de la institutia respectiva de invatamant.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....
Ultima oră
Pe aceeași temă