20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPresedintele Musca refuza aliantele electorale

Presedintele Musca refuza aliantele electorale

Presedintele organizatiei judetene a PSD din Arad, Dimitrie Musca, a anuntat, vineri, ca pe plan local va refuza orice alianta cu un alt partid, la alegerile anticipate.
Musca a criticat si alianta incheiata anul trecut cu PUR, la alegerile generale, fapt care a dus la pierderea unui mandat de parlamentar pentru filiala aradeana.
“Daca cei de la Centru vor sa faca aliante cu alte partide e treaba lor. Dar, la Arad cat voi fi eu presedinte nu vom face nici o alianta. Avem experienta de anul trecut cand am pierdut un parlamentar din cauza uniunii cu umanistii. Nu am nimic cu Lia Ardelean (deputat PC care a obtinut un mandat pe listele Uniunii PSD+PUR – n.r.), dar noi nu am fost ajutati cu nimic de acest partid condus de Dan Voiculescu. La Arad nu au oameni reprezentativi si sunt si putini membri. Incap toti intr-un microbuz”, a afirmat Musca.
Liderul social-democrat a adaugat ca este dispus sa renunte la sefia organizatiei daca cei din conducerea centrala a partidului nu vor accepta ca la Arad sa nu fie facute aliante intre PSD si alte formatiuni. “Nu-i nici o problema daca ei nu inteleg. Plec eu, nu-i nici o problema”, a mai spus Musca.
Totodata, presedintele filialei PSD a recunoscut ca anul trecut, la alegerile parlamentare, a facut un compromis cand a acceptat ca pe listele locale sa candideze senatorul Sergiu Nicolaescu, cu toate ca s-a opus vehement acestei candidaturi. Atunci Musca a amenintat cu demisia din partid daca la Arad vor fi impusi candidati de la Centru pe listele organizatiei. “Am zis atunci ca demisionez. Dar, am zis la urma sa fie si un lup mancat de oaie. Acum, insa, nu voi mai accepta oameni impusi de organizatia centrala”, a mai afirmat acesta.
La randul sau, senatorul PSD Dan Ungureanu, care este vicepresedinte al filialei, a declarat ca este de acord cu intentiile lui Musca. “Pana la data alegerilor noi ne vom pregati. Dar, sunt de acord cu presedintele organizatiei ca pe listele noastre sa mai fie impusi oameni din alte partide. Eu nu stiu daca voi mai candida pentru un nou mandat. Totul depinde de deciziile luate la nivelul organizatiei judetene care vor organiza, conform noului statut, alegeri interne in urma carora se vor stabili candidatii”, a spus Ungureanu.
Parlamentarul a mai spus ca PSD s-a intarit dupa Congresul partidului, a primit noi membri, iar ideea alegerilor anticipate nu a fost pierduta din vedere.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă